Australská vína

Austrálie produkuje vína rozmanitých stylů, nicméně se vždy jedná o kvalitní zboží, které má potenciál se zařadit vedle světových vinařských velmocí, jako jsou Francie, Itálie nebo Španělsko. Nejčastěji se setkáte s víny z odrůd Chardonnay, Cabernet Suavignon nebo Sémillon, nejtypičtější je však Shiraz. Vzhledem k tomu, že Austrálie je jednou z nejsušších zemí na světě, vhodné klimatické podnebí pro pěstování vinné révy nalezneme v hornaté oblasti a na jižním pobřeží. Nejpopulárnější vinařskou oblastí je Barossa.

 

Nejprodávanější

411
4191411419
Značky
Obsahu cukru
Země původu

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

  • Shiraz, Reserva Barossa, Berton Vineyard, 0,75l Kód: 1192
    Výrobce: Austrálie

    Teplé dny, úrodné půdy a minimum srážek a vlhkosti jsou klíčovými faktory, které způsobily to, že Shiraz z údolí Barossa se stal vzorem australských červených vín.

    Tento Shiraz se vyznačuje hlubokou tmavě červenou barvou s “mladými a živými“ záblesky.

    Aroma je silné a komplexní s bohatostí ovoce sahající od zralých černých třešní až po intenzivní aroma švestkových slupek.

    Tato aromata se snoubí v chuti, která je ještě podpořena jemnou vanilkou a dále velmi dobře doplněna kořeněnými taniny. Jídlo: červená masa, např. grilované srnčí, steaky.

    Doporučená teplota podávání je 16 – 18 °C, skladovací potenciál 6 – 8 let.

    411 Kč
  • Cabernet sauvignon, Reserva Coonawarra, Berton Vineyard, 0,75l Kód: 1191
    Skladem Výrobce: Austrálie

    Horké dny, lehce ochlazované pobřežními brízami a bohatá půda s vápencovým podložím dávají základ pro oprávněnou reputaci oblasti Coonawara jako oblasti produkující nejlepší Cabernety v Austrálii.

    Tento Cabernet Sauvignon má vysokou černou barvu, jeho aroma je velmi výrazné s tóny černého rybízu, ostružin, čerstvého tabáku a sladkého pepře.

    Chuť je intenzivní a koncentrovaná s příjemnou strukturou, která připomíná ostružiny, černý rybíz, doplněné o minerální a toustově dubové tóny, čímž víno získává dlouhý a perzistentní konec je vhodné pro pečená a grilovaná masa hovězí a vepřová a k pastám.

    Doporučená teplota podávání je 16 – 18 °C, skladovací potenciál 6 – 8 let.

    419 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.