Chilská vína

Chilská vína si od 70. let 20. století postupně dobývají popularitu nejen u běžných konzumentů, ale i u skutečných znalců. Na 1500 km se rozkládá až 116 000 ha vinic. Extrémně teplé počasí na severu a vlhké na jihu umožňuje pěstování různých druhů odrůd. Nejvíce se daří Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon nebo Merlot. Nejdůležitější a nejproduktivnější oblastí je Central Valley se svými čtyřmi regiony (Maipo Valley, Rapel Valley, Curicó Valley, Maule Valley) a severnější oblast Aconcagua s údolími Aconcagua a Casablanca.

 
92
11941921194
Značky
 
Obsahu cukru
Ročník
Země původu

Stránka 1 z 5 - 76 položek celkem

  • Tarapacá Santa Cecilia, Cabernet sauvignon, 0,75l Kód: 1119
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Plné víno s typickou intenzivní vůní černého rybízu a pepře.

    Naplňuje ústa příjemnými tříslovinami s dochutí černého rybízu a malin.

    Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

    Víno je vhodné k telecímu masu, kachně, dušeným červeným masům a játrům.

    Skladovací potenciál vína je 2 – 3 roky.

    92 Kč
  • Tarapacá Santa Cecilia, Merlot, 0,75l Kód: 1118
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Vůně bobulového ovoce s tóny bylin je výrazná.

    Směs připomínající směs borůvek a ostružin je velmi plná se všemi znaky jemně strukturovaného vína.

    Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

    Víno je vhodné ke zvěřinovým paštikám, restované zvěřině, k pikantní úpravám skopového masa, klokanímu a pštrosímu masu, hovězím a vepřovým steakům.

    Skladovací potenciál vína je 4 – 6 let.

    92 Kč
  • Tarapacá Santa Cecilia, Sauvignon blanc, 0,75l Kód: 1120
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Typická intenzivní vůně tropického ovoce je doplněna zřetelným citrusovým aroma.

    Broskvová chuť je vystupňována příchutí grapefruitové kůry s bylinnými tóny.

    Doporučená teplota podávání je 12 – 14°C.

    Víno je vhodné k mořským rybám, kuřecímu masu a plísňovým sýrům.

    Konzumuje se mladé.

    92 Kč
  • Canelo, Cabernet sauvignon, 0,75l Kód: 1113
    Skladem Výrobce: Chile

    Plné víno s typickou intenzivní vůní černého rybízu a pepře.

    Naplňuje ústa příjemnými tříslovinami s dochutí černého rybízu a malin.

    Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

    Víno je vhodné k telecímu masu, kachně, dušeným červeným masům a játrům.

    Skladovací potenciál vína je 2 – 3 let.

    109 Kč
  • Canelo, Chardonnay, 0,75l Kód: 1117
    Skladem Výrobce: Chile

    Pro toto víno je typická zelenožlutá barva.

    Aroma čerstvého citronu s náznaky máslového ananasu.

    Ovocně kořeněná chuť je zakončena příjemnou kyselinkou.
    Podávejte při teplotě 12 – 14°C, spolu se všemi úpravami kuřecího masa, ke králíčímu masu, ale také s kozími a aromatickými sýry.

    Skladovací potenciál vína je 2 – 4 roky.

    109 Kč
  • Canelo, Merlot, 0,75l Kód: 1115
    Skladem Výrobce: Chile

    Vůně bobulového ovoce s tóny bylin je výrazná.

    Směs připomínající směs borůvek a ostružin je velmi plná se všemi znaky jemně strukturovaného vína.

    Doporučená teplota podávání
    je 18 – 20°C. Víno je vhodné ke zvěřinovým paštikám, restované zvěřině, k pikantní úpravám skopového masa, klokanímu a pštrosímu masu, hovězím a vepřovým steakům.

    Skladovací potenciál vína je 4 – 6 let.

    109 Kč
  • Canelo, Sauvignon blanc, 0,75l Kód: 1116
    Skladem Výrobce: Chile

    Typická intenzivní vůně tropického ovoce je doplněna zřetelným citrusovým aroma.

    Broskvová chuť je vystupňována příchutí grapefruitové kůry s bylinnými tóny.

    Doporučená teplota podávání je 12 – 14°C.

    Víno je vhodné k mořským rybám, kuřecímu masu a plísňovým sýrům.

    Konzumuje se mladé.

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Cabernet sauvignon, Pupilla, 0,75l Kód: 1130
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    Víno je temně červené barvy.

    Převládá vůně zralého bobulového ovoce s kořeněnými tóny po mleté paprice.

    Je středně plné s nazrálými taniny, s ustálenou kyselinkou a dlouhotrvajícím ovocným závěrem.

    Podáváme s grilovaným kuřetem nebo pokrmy z hovězího masa.

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Carmenere, Pupilla, 0,75l Kód: 1128
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    Temně zbarvené Carmenére je harmonické, s jemnými vyzrálými taniny, v chuti plné svěžího bobulového ovoce s dotekem koření.

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Chardonnay, Pupilla, 0,75l Kód: 1133
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    Toto víno se vyznačuje světle žlutou barvou, s ananasovým a citrusovým aroma.

    Kyselinka skombinovaná s broskvovou a melounovou příchutí.

    Doporučujeme podávat k rybám, s mořskými plody a Asijskou kuchyní.

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Merlot, Pupilla, 0,75l Kód: 1129
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    Zářivá rubínová barva a jahodovo-třešňové aroma.

    Plné se svěžím ovocitým charakterem.

    Harmonické víno s vyzrálými taniny.

    Složení: 85% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Rosé, Pupilla, 0,75l Kód: 1131
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    Toto jasně růžové víno se prezentuje lákavým malinovým a broskvovým aroma s delikátními květinovými tony.

    Je lehké a svěží s chutí červeného bobulového ovoce.

    Složení: 70% Shiraz, 30% Cabernet Sauvignon

    109 Kč
  • Luis Felipe Edwards, Sauvignon blanc, Pupilla, 0,75l Kód: 1132
    Skladem Výrobce: Vinařství Luis Felipe Edwards

    109 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon - Merlot, 0,75l Kód: 1030
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Tato excelentní kombinace Cabernetu a Merlotu byla vyrobená z hroznů sklízených v březnu. Víno bylo kvašeno v nerezových tancích, aby bylo dosaženo hluboké barvy a udrženo jeho delikátní a dlouhotrvající ovocné aroma.

     

    Doporučená teplota podávání je 16-18 °C.

     

    Víno je vhodné k pečenému a dušenému hovězímu a vvepřovému masu, ke grilovanému jehněčímu, k pokrmům z vnitřností.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon, 0,75l Kód: 1027
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto víno má intenzívní rubínově červenou barvu, aroma zralého červeného ovoce - například jahod, černého rybízu a švestek. V chuti se vyznačuje ovocnými tóny a velmi příjemnou strukturou,  doplněnou delikátním a dlouhým koncem.

     

    Doporučená teplota servírování je 16-18 °C.

     

    Víno je vhodné k různym úpravám vepřového a hovězího masa a k telecím játrům.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Carmenére, 0,75l Kód: 1025
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto Carmenére je typické svou rubínovou barvou a vůní lesního červeného ovoce spolu se svěžími květinovými tóny. V chuti je středně tělnaté s jemnými hedvábnými taniny a svěžím bylinným charakterem, doplněné švestkovými tóny.

     

    Podávejte při teplotě 18-20 °C.

     

    Vhodné kombinovat s grilovanými a pečenými červenými masy a zvěřinou.

     

    Skladovací potenciál je 2-3 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Chardonnay, 0,75l Kód: 1029
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Plné, zakulacené víno s vůní zralého ovoce s medovými tóny. V chuti lze objevit intenzivní citrusové ovoce a hrušky. Konec je velmi dlouhý a osvěžující.

     

    Doporučená teplota servírování je 14-16 °C.

     

    Víno je vhodné ke všem úpravám mořských ryb a živočíchů, drůběžímu masu.

     

    Skladovací potenciál 2-3 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Merlot, 0,75l Kód: 1031
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Bohaté a svůdné aroma zralých švestek a ostružin charakterizuje toto velmi hladké víno. Jedná se o víno, které je vhodné pro jakoukoliv příležitost.

     

    Doporučená teplota servírování je 16-18 °C.Víno je vhodné ke grilovanému hovězímu a vepřovému masu a k pokrmům ze zvěřiny.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
Další produkty

Stránka 1 z 5 - 76 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.