Vinařství Luis Felipe Edwards

Vinařství Luis Felipe Edwards

Popis vinařství

Historie tohoto vinařství z CHILE se začala psát v roce 1976, kdy pan Luis Felipe Edwards starší zakoupil poblíž města Nancagua statek San José de Puquillay a v roce 1980 statek Santa Bernardita de Pupilla, oba v údolí COLCHAGUA. K těmto statkům patřilo rozsáhlé území osázené vinohrady o průměrném stáří kolem 30 let. Tyto vinohrady pan Edwards vyklučil a osázel keři moderních odrůd révy. Vinařství se zabývalo pouze produkcí sudového vína, které se dále prodávalo větším producentům. V roce 1994 se ale firma přeorientovala na výrobu vlastního vína. Došlo k velkým investicím hlavně do technologického vybavení podniku. Byla zakoupena nejnovější technologie pro výrobu a lahvování vína. A to včetně velkého množství barikových sudů z francouzského a amerického dubu. Další z  investicí bylo také zakoupení pozemků v údolí LEYDA, exklusivní oblasti pro pěstování vína. První vlastní vína společnosti LUIS FELIPE EDWARDS se dostala na pulty roku 1995. Od té doby společnost zaznamenává obrovské úspěchy nejen na chilském trhu, ale i ve všech 45 zemích, kam se zatím toto víno dováží.

V současnosti je společnost LUIS FELIPE EDWARDS 11. největším vinařstvím v Chile a je ve 100% vlastnictví rodiny Edwards. To, že je toto vinařství čistě rodinná firma, je zárukou vynikající kvality vína a toho, že kvalitě je opravdu věnována ta nejlepší péče. Důkazem je i řada ocenění, získaných jak v Chile, tak i ve světě. Společnost má také řadu certifikátů včetně ISO 9001.

Vinohrady

V údolí Colchagua společnosti patří statek San José de Puquillay a Santa Bernardita de Pupilla. K těmto statkům patří vinohrady o rozloze asi 280 ha. Vinohrady v této lokalitě dávají jemná a kvalitní vína. Jsou zde speciální podmínky, které vylučují jarní mrazy a přináší velmi slunečné mikroklima s velkými rozdíly mezi noční a denní teplotou. Půda je zde kamenitá a dobře propustná. Průměrný výnos na hektar je v průměru okolo deseti tun na hektar. V tomto údolí také společnost rozvíjí nový projekt pěstování révy ve vysoké nadmořské výšce na vrcholech kopců. Jsou to údajně nejvýše položené vinohrady v Chile, které se využívají pro výrobu vína.

V údolí Leyda vlastní společnost 160 ha vinohradů. Oblast leží pouhých 8 kilometrů od pobřeží Tichého oceánu. S tím související klima dává vzniknout vysoce kvalitním bílým vínům a z červených odrůd Pinotu Noir.

V obou údolích se pěstuje pravokořenná réva a klima umožňuje používání minimálního množství fungicidů a pesticidů.

Galerie

Seznam položek je prázdný.