Mexiko

První vinohrady se Mexiku objevují s kolonizátory z 16. století. Osm vinařských regionů zabere 70 000 ha půdy. Nejvýznamnější oblastí je Baja California a jak název napovídá, jedná se o území, které sousedí s Kalifornií ve spojených státech. Mezi nejrozšířenější odrůdy patří Barbera, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Colombárd, Merlot, Malbec, Sauvignon Blanc. Kvalitní víno se vyrábí výhradně z evropských odrůd.

 
349
3491349349
Značky
Obsahu cukru
Země původu

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

  • Chardonnay, L.A.Cetto, 0,75l Kód: 1199
    Skladem Výrobce: Mexiko

    Vinohrady Luise Augustina Cetta jsou situovány na poloostrově Baja California.

    Region je vhodný k pěstování révy. Vína zde vyrobená mají delikátní chut’ a příjemný jemný konec jako tento Chardonnay, který na patře připomíná směs ananasu a citrusů.

    Dochut’ je příjemně medová s pikantní kyselinkou.

    Doporučená teplota konzumace je 10 – 12 °C. Víno je vhodné podávat k pokrmům z bílého masa a salátům z mořských plodů.

    Skladovací potenciál je 2 roky od doby sklizně.

    349 Kč
  • Zinfandel, L.A.Cetto, 0,75l Kód: 1200
    Skladem Výrobce: Mexiko

    Barva této specifické nejrozšířenější severoamerické odrůdy je silně rubínová s fialovými tóny.
    Vůně připomíná směs lučních květin a bobulového ovoce.
    V chuti jsou velmi dobře vybalancované třísloviny a kyseliny, zřetelná je ovocná dochuť po hroznech.
    Doporučená teplota konzumace je 14 - 16°C.
    Víno je vhodné ke všem úpravám vepřového, hovězího masa a zvěřiny, speciálně ke kuřecím a kachním játrům.
    Skladovací potenciál vína je 4 - 6 let.

    349 Kč

Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.