André Rosé

Moravské víno s vůní ovoce.

Starorůžová barva a vůně malinového koláče jsou jedny z typických vlastností růžového vína původně moravské odrůdy.


Charakteristika - André Rosé:

Barva

Starorůžová.

Vůně

Kompotované jahody, malinový koláč.

Chuť

Plná, nasládlá, s osvěžující pikantní kyselinou.

Ideální teplota

10 – 12 °C.

Stolování

Doporučujeme k tučným rybám, sýrům a ovocným dezertům nebo jen tak na osvěžení.

Historie

Odrůdu tohoto vína vyšlechtil Ing. J. Horák ve Velkých Pavlovicích. Křížence Frankovky a Svatovavřineckého pojmenoval jménem zakladatelé spolku na podporu šlechtění ovoce a révy v Brně CH. C. Andrého. Později se André skvěle ujalo mezi růžovými víny.

Víte, že…

Ve velice horkých dnech je dobré André Rosé podchladit na 8 až 10°C. Získáte velice osvěžující pití.

André rosé, 2016, Frizzante, polosuché, Maňák, 0,75l
Sommeliér doporučuje
Detail
Rozverné víno malinovo růžové barvy. Vůně ostružinová s tóny lesního ovoce. Chuť je šťavnatá a...
Barva je působivá, jahodovo-malinová. Vůně je plná a barvitá. Najdeme tu zralé i sušené jahody,...

Filtrování:

Výrobce
Kategorie
Podle ceny