Appleton Estate Reserve Blend, 0,7l

Neohodnoceno
 
 

Appleto Estate Signature Blend je rum destilovaný z melasy v tradičních kotlíkových přístrojích.

Line se z něj vůně máslových bonbonů, karamelu a koření. Středně těžká chuť s náznaky meruňky, vanilky, jemné dubové zakončení.

Dostupnost Vyprodáno
559 Kč
Kód produktu 15152
Značka Appleton
Kategorie Rumy
Položka byla vyprodána...
 

Tento vyjímečný produkt vzniká smícháním několika rumů. Appleton Signature Blend je oficiální nástupce řady Appleton V/X, kde byla ukončena výroba koncem roku 2014.

Appleton Estate - AlkoholClub.cz

Země původu Jamajka
Obsah alkoholu 40 %
Objem lahve 0,7 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Appleton-Estate--logoPronikněte do tajů rumu z Jamajky Appleton Estate — jednoho z nejjemnějších a nejvyhledávanějších rumů na světě. Rum Appleton se vyrábí z melasy na statku v úrodném údolí Nassau na obou březích řeky Black River na jihozápadě Jamajky. Počátky společnosti Appleton Estate sahají do roku 1655, kdy Angličané dobyli Jamajku. Frances Dickinson, jeho vnuci Caleb a Ezekiel byli prvními známými majiteli Appleton Estate, se tohoto dobývání Jamajky také zúčastnil.


Po mnoha generacích vlastnictví rodiny Dickinsonů byl nakonec podnik Appleton Estate v roce 1845 prodán. Od té doby destilerii vlastnila řada významných jamajských rodin, z nichž každá pomáhala zvětšovat její velikost a potenciál nákupem dalších hektarů půdy osázené cukrovou třtinou. Během této doby vyráběla společnost několik různých rumů a začala si získávat pověst spolehlivého zdroje kvalitního pití, která trvá dodnes.

Směs Signature Blend je však mimořádně dobrá i v nejrůznějších koktejlech — včetně těch nejoblíbenějších jako je Daiquiri a Mai Tai. Mistr blender Joy Spence doporučuje zejména míchání s brusinkovým džusem nebo grapefruitovou sodou Ting.  

Značka Appleton je také proslulá svými stařenými rumy. Mezi znalci je oblíbený zejména 21letý rum. Díky teplému ostrovnímu podnebí je zde mnohem vyšší míra odparu, což znamená, že zrající jamajské rumy, jako je třeba 21 Year Old, vykazují vyšší úroveň zrání než třeba podobně staré skotské whisky.