Barbancourt 8yo *****, 43%, 0,7l

Neohodnoceno
 
 

Barbancourt1_logo

Legenda z Haiti neboli „rum znalců“ je zpět. Skvěle vybalancovaný osvěžující „sipper“ pro přímé popíjení.

Dostupnost Vyprodáno
799 Kč
Kód produktu 37673
Značka Barbancourt
Kategorie Rumy
Položka byla vyprodána...
 

BARBANCOURT je opravdovou legendou mezi rumovými znalci a také ikonickým exportním artiklem těžce zkoušeného Haiti (západní části ostrova Hispaniola). Za své jméno vděčí Dupré Barbancourtovi (pocházejícímu z regionu Cognac ve Francii, proto i původní *** klasifikace), který destilérii v r.1862 založil – posléze se stala velmi uznávanou díky kvalitě svých rumů (mj. i ve vyhlášených pařížských nočních podnicích konce 19.stol.).
Nyní o rodinné panství pečuje již 4.generace rodiny Barbancourtů – Gardéreovi.
Po děsivém zemětřesení v r.2010 utrpěla destilérka (stejně jako celá země) veliké ztráty - a to včetně životů či majetku zaměstnanců, obnova provozu trvala několik měsíců.
Dodnes vyrábí osobité rumy z destilované čerstvé šťávy z ručně sklízené cukrové třtiny.

BARBANCOURT je vyráběn zpracováním čerstvé vylisované šťávy z ručně sklízené cukrové třtiny pocházející z vlastních 120 ha, ale také z políček cca 800 místních malých farmářů. Destilován ve sloupcových kolonách (výsledkem je destilát o síle 90-95% - k zachování delikátní jemnosti a lehkosti). Staření probíhá v nejlepších francouzských dubových sudech z limousinských lesů (ve druhé fázi v malých po cognacu) od vyhlášeného Seguina Moreaua.

BARBANCOURT 8yo ***** Réserve Spéciale je skvěle vybalancovaný rum pro osvěžující přímé popíjení – troška ledu či plátek citronu může pomoci uvolnit příjemné decentní tóny tohoto výborného „sipperu“

AROMA:
vanilkové tóny s nádechem pepře dominují ve vůni

CHUŤ NA PATŘE:
pestré s příjemnými tóny sušených švestek a pomerančové marmelády. Zakončení je bohaté a dominují v něm oblíbené stopy vanilky

Barbancourt_logo

Země původu Haiti
Obsah alkoholu 43 %
Objem lahve 0,7 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: