Cabernet Sauvignon, Reserve, Don David, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

Tmavě rubínová barva a plnost je typická pro Cabernet Sauvignon vyznačující se pepřovým charakterem a vyzrálými, nasládlými tříslovinami.

Víno je velmi dobře vybalancované s dlouhým sametovým koncem (dochutí).

Dostupnost Skladem
279 Kč    
Kód produktu 3873
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
 

DON DAVID je řada vín typu rezerva, tedy vín vyrobených v údolí Cafayate v severní Argentině, které byly stařeny v nových sudech z francouzského dubu deset a více měsíců. Tmavě rubínová barva a plnost je typická pro Cabernet Sauvignon vyznačující se pepřovým charakterem a vyzrálými, nasládlými tříslovinami. Víno je velmi dobře vybalancované s dlouhým sametovým koncem (dochutí).
Doporučená teplota servírování je 18 – 20 oC.
Cabernet Sauvignon je vhodné k různým úpravám vepřového, hovězího masa a zvěřiny.
Skladovací potenciál vína je 6 – 8 let.

DON DAVID, MICHEL TORINO

Názvem DON DAVID jsou označena vína, která v případě Chardonnay ležela minimálně 4 měsíce v barikových sudech z francouzského a amerického dubu. V případě vín červených minimálně 10 měsíců v barikových sudech z francouzského a amerického dubu. Hrozny z vybraných poloh vinohradů, kde jednotlivé odrůdy dosahují nejtypičtějších odrůdových vlastností, byly sbírány ručně.

Země původu Argentina
Barva vína Červené víno
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.