Chardonnay, 2018, Diamond, pozdní sběr,suché, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Toto víno má nazlátlou barvu s medovým odleskem. Ve vůni ucítíte tropické ovoce a žlutý meloun. Plná chuť je obohacena šťavnatými jablky, je strukturovaná a dlouho doznívající. 

Doporučujeme podávat ke grilovanému masu a zrajícím sýrům.  

Ocenění:

  • Prague Wine Trophy 2020 - zlatá medaile 
  • Národní soutěže vín Mikulovské vinařské podoblasti 2021- zlatá medaile
  • Národní soutěže vín Mikulovské vinařské podoblasti 2020- zlatá medaile
  • AWC Vienna 2020 – stříbrná medaile
Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 319 Kč
Ušetříte 32 Kč (–10 %)
287 Kč
Kód produktu 67944
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2018
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Pod Svatým kopečkem I.
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 12,0 %
Zbytkový cukr 4,5 g/l
Kyseliny 6,7 g/l
Řada Diamond
Číslo šarže 1819

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.