Clement Canne Bleue 2021, 50%, 0,7l

Neohodnoceno
 
 

Rum vyrobený pouze z panenské šťávy namísto běžné melasy.
Rum je ostrý díky 50% alkoholu ale má krásný ovocný buket a nasládlou chuť s náznaky anýzu, bílého pepře a vanilky.

Barva rumu je mahagonová se zlatými odlesky.
Vůně je jemná s tóny třešně, pomeranče, bylinky, ořechy.
V chuti ucítíte ovoce, pepř, květiny, pomerančovou kůru, závěr je dlouhý, suchý s tóny cukrové třtiny, tropického ovoce, smetany.

Dostupnost Skladem (2 ks)
1 019 Kč    
Kód produktu 78667
Značka Clément
Kategorie Rumy
 

Logo_clement_rhum

Podobné produkty

  • Clement Canne Bleue 2020, 42%, 0,7l Kód: 69607
    Clement Canne Bleue 2020, 42%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Clément

    Tato limitovaná edice Rhum Vieux Clément je směs zrající v amerických a bývalých dubových sudech z Bourbonu a vyrobená z Canne Bleue (Modrá cukrová třtina) sklizená v roce 2020. Nový design láhve byl vytvořen pro oslavu 20. výročí výroby rumů z této odrůdy cukrové třtiny.

    1 199 Kč
Země původu Martinik
Objem lahve 0,7 l
Obsah alkoholu 50,0 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Logo_clement_rhum

Habitation Clément sídlí v Le François na Martiniku.
Továrnu na rum založil Homere Clément v roce 1887, když koupil panství na vrcholu cukrové krize. V té době byl Homere Clément velmi oblíbeným členem martinické komunity a starostou Le François. Koupil prestižní cukrovou plantáž známou jako Domaine de l'Acajou. Tato usedlost o rozloze 43 akrů byla považována za jednu z nejlepších cukrových plantáží na ostrově Martinik. Ale protože byl chycen v chudé a stagnující cukrové ekonomice, byl bohužel donucen k bankrotu.
Homere Clément provedl potřebné investice a přeměnil jeden z nejprestižnějších cukrovarů na světového producenta Rhum Agricole. Přivedl pěstitele zpět na pole, aby znovu sklidili cukrovou třtinu, ale ne rafinovali cukr. Jeho myšlenkou bylo vylisovat cukrovou třtinu vypěstovanou na jeho kvalitním panství a extrahovat aromatickou a chutnou šťávu z cukrové třtiny od prvního lisování až po destilaci čistého rumu.
Homer, inspirován skvělými eaux-de-vie, které objevil během studií v mládí v Paříži, napodobil palírny velkých Armagnaců z jihozápadní Francie, aby zdokonalil svůj způsob výroby rumu, dnes známý jako Rhum Agricole.
Po smrti Charlese Clémenta, jeho syna, dům koupili George-Louis a Jean-José Clémentovi, poté v roce 1986 GBH, která jej vlastní dodnes. Lihovar je nyní uzavřen a přeměněn na muzeum; Rum Clément se destiluje v palírně Simon Distillery ve François, pár kilometrů odtud, a poté zraje ve sklepích Clément.