Dárková sada 3 vín - Reisten, 3x0,75l
Popis
Sauvignon Blanc, 2018, CLASSIC, pozdní sběr, suché, 0,75l
Elegantní aroma listu černého rybízu a angreštu s dráždivou vůní jemné minerality. Šťavnatou, lehce ovocnou chuť doplňuje aroma bílých květů s příjemně pikantním závěrem. Dochuť vína je noblesní, dlouhá, s broskvovým dozníváním
Ryzlink vlašský, 2019, MAIDENBURG, pozdní sběr, suché 0,75l
Noblesní aromatika tohoto vína vás zaujme svou elegantní mineralitou, jemnou citrusovou vůní s tóny meduňky a slaného karamelu.
V plné, kulaté chuti se projevuje typická vegetativní aromatika, násládlost jemných taninů a svěžest citrusového ovoce. V dlouhé, uhlazené dochuti doznívají minerální tóny Pálavy.
Merlot, 2019, MAIDENBURG, pozdní sběr, suché 0,75l
Víno sytě granátové barvy s četnými odlesky. Plné, intenzivní aroma borůvky a ostružiny je příjemně doplněno vůní dřeva. V chuti dominují tóny lesního ovoce, sladkého koření a sušené švestky. Středně dlouhý, hřejivý závěr s jemnými taniny, které víno elegantně doplňují.
Obsah cukru | Suché |
Země původu | Česká republika |
Objem | 3 x 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.