Dárková sada 3 vín - Reisten II, 3x0,75l
Popis
Ryzlink vlašský, 2021, CLASSIC, pozdní sběr, suché, 0,75l
Aromatika tohoto vína vás zaujme svou elegantní mineralitou, jemnou citrusovou vůní s tóny meduňky a slaného karamelu.
Pinot gris, 2020, CLASSIC, pozdní sběr, suché 0,75l
Hlubší sametová vůně zaujme příjemně ovocným až citrusovým aroma, vůní hruškového kompotu s jemným minerálním dotekem. Chuť je plná, hladká s tóny čerstvého grepu a pomerančové kůry. Vyvážený poměr zbytkového cukru a šťavnaté kyseliny doplňuje dlouhý, hřejivý závěr.
Riesling, 2020, CLASSIC, zemské víno, suché 0,75l
Typická minerální vůně s jemnými citrusovými tóny a lehkým dotekem vůně žlutého ovoce. V závěru aroma můžete vnímat vůni čerstvého jablíčka, podtrženou lehkou petrolejovou stopou. Plná chuť je typická svou pikantní kyselinkou, šťavnatou ovocností a výraznějším minerálním projevem, kdy v dochuti můžete vnímat jemné tóny meruňkové pecky.
Obsah cukru | Suché |
Země původu | Česká republika |
Objem | 3 x 0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.