Frizzante Rosé, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Toto jemně perlivé víno bylo vyrobeno z odrůdy Zweigeltrebe. Provensálská růžová barva, vůně lesních jahod a letních malin. Osvěžující chuť domácí jahodové dřeně. V průběhu horkého léta se nebojte zchladit sklenku tohoto Frizzante kostkou ledu.

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 209 Kč
Ušetříte 21 Kč (–10 %)
188 Kč
Kód produktu 73762
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • 67655 zweigeltrebe 2020 pozdni sber suche znovin 0 187l Kód: 67655
    Zweigeltrebe 2020, pozdní sběr, suché, Znovín, 0,187l
    Skladem (24 ks) Značka: Znovín Znojmo

    Milovníci velmi suchých a zároveň sametově hladkých vín jistě přivítají toto Zweigeltrebe z ročníku 2019. Ve vůni objevíte příjemné tóny po kávovém zrnu a kvalitní čokoládě. V ústech je i přes téměř nulový cukr krásně harmonické a jemné.
    Zaujme ušlechtilou tříslovinou, která působí až jemně nasládlým dojmem a líbivě tak zakulacuje chuťový projev vína.
    Můžete podávat například k hovězímu masu nebo zvěřině.

    55 Kč
Barva vína Růžové víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Zemské víno
Obsah cukru Polosladké
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 10,0 %
Zbytkový cukr 26,9 g/l
Kyseliny 7,5 g/l
Řada Classic
Číslo šarže 2117

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.