Pálava, 2018, MAIDENBURG, pozdní sběr, polosladké, Reisten, 0,75l
Popis
Hrozny z integrované produkce byly sbírány ručně při cukernatosti 23 °NM . Macerace rmutu probíhala při nízké teplotě po dobu 18 hodin. Následovalo lisování, šetrné odkalení a řízená fermentace. Víno zrálo 3 týdny na hrubých kalech, poté bylo školeno, šetrně filtrováno a zrálo v nerezovém tanku po dobu 1 roku. Ročník 2018 se vyznačuje velkým množstvím úrody a vysokou kvalitou sklizených hroznů. Révě se velmi dařilo a sklizených hroznů se urodilo nejvíce za posledních 18 let. Počasí bylo velmi teplé, s nízkým výskytem srážek a hrozny dozrávaly dříve, proto byl sběr zahájen v první polovině září, což bylo o dva týdny dříve než v roce 2017. Tento rok byl také příznivý pro zrání modrých odrůd, ze kterých se vyrábí červené víno. Vyšší teploty příznivě ovlivnily tvorbu antokyanových barviv a zrání tříslovin. Můžeme se proto těšit na zajímavá červená vína ve vynikající kvalitě. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.
Barva vína | Bílé víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | Pozdní sběr |
Obsah cukru | Polosladké |
Ročník | 2018 |
Země původu | Česká republika |
Vinařská obec | Pavlov |
Viniční trať | Slunný vrch |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 13 % |
Zbytkový cukr | 19 g/l |
Obsah kyselin | 6,2 g/l |
Číslo šarže | 2418 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.