Riesling, 2019, MAIDENBURG, pozdní sběr, suché, Reisten, 0,75l

Neohodnoceno
 
 

Typická minerální vůně s jemnými citrusovými tóny a lehkým dotekem vůně žlutého ovoce. V závěru aroma můžete vnímat vůni čerstvého jablíčka, podtrženou lehkou petrolejovou stopou.
Plná chuť je typická svou pikantní kyselinkou, šťavnatou ovocností a výraznějším minerálním projevem, kdy v dochutí můžete vnímat jemné tóny meruňkové pecky.

Dostupnost Vyprodáno
265 Kč
Kód produktu 60106
Značka Vinařství Reisten
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Přestože výnosy hroznů byly nižší než v předešlém roce, hodnotíme ročník 2019 velmi dobře. Jarní mrazíky naše vinohrady nezasáhly a počasí bylo teplotně i srážkově vyrovnané.
Téměř ideální povětrnostní podmínky napomohly k vytvoření vyššího poměru přírodních kyselin v hroznech. V první polovině září jsme zahájili sklizeň kvalitních a zdravých hroznů. Vína tohoto ročníku jsou harmonická s výrazným aromatickým profilem a disponují množstvím kyselin, díky kterým získala vysoký potenciál dalšího  zrání.

Reisten_logo_zakladni_provedeni

Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2019
Země původu Česká republika
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Vlatická
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 12 %
Zbytkový cukr 3,3 g/l
Obsah kyselin 5,6 g/l
Číslo šarže 0619

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Reisten_logo_zakladni_provedeni

Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.

Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.