Riesling, 2020, CLASSIC, zemské, suché, Reisten, 0,75l
Popis
Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování a odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy. Hrozny z integrované produkce byly ručně sklizeny při cukernatosti 21,5 °NM. Macerace rmutu probíhala po dobu 10 hodin, poté šetrné lisování a odkalení s následnou řízenou fermentací. Víno zrálo 5 měsíců na plných kalech. Ročník 2018 se vyznačuje velkým množstvím úrody a vysokou kvalitou sklizených hroznů.
Podobné produkty
Barva vína | Bílé víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | Zemské víno |
Obsah cukru | Suché |
Ročník | 2020 |
Země původu | Česká republika |
Vinařská oblast | Morava |
Vinařská obec | Mikulov |
Viniční trať | Valtická |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Zbytkový cukr | 4,6 g/l |
Obsah kyselin | 8,5 g/l |
Číslo šarže | 2620 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.