Ryzlink rýnský, 2019, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Suché víno, které zrálo dva roky v dubovém sudu. Sytě zlatá barva doplněna vůní dřeva a propolisu s meruňkovým závěrem. Šťavnatá chuť letního ovoce s tóny nektarinky. Víno je předurčeno k dlouhé archivaci. 

Doporučujeme podávat k sušeným šunkám, vyzrálým sýrům nebo olivám. 

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 259 Kč
Ušetříte 26 Kč (–10 %)
233 Kč
Kód produktu 67974
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • Ryzlink rýnský Austerlitz, 2015, pozdní sběr, polosuché, Spielberg, 0,75l Kód: 14895
    Ryzlink rýnský Austerlitz, 2015, pozdní sběr, polosuché, Spielberg, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Vinařství Spielberg

    Víno zlatavé barvy s příjemně ovocně-květnatou vůní nabídne tóny lipového květu, meruňky a citrusových plodů s lehkou stopou pokosené louky.

    Chuť vína je harmonická s dominantním projevem kyselinky, ovocně-kořenitá a s dlouhou minerální dochutí.

    Víno bylo kavšeno spontánní kulturou kvasinek pocházejících z hroznů a odráží tak skvělý terroir staré vinice Pleštice.

    249 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2019
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Šibeniční vrch
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 12,0 %
Zbytkový cukr 1,9 g/l
Obsah kyselin 7,2 g/l
Řada Exclusive
Číslo šarže 1905

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.