Ryzlink vlašský, 2019, sur-lie, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l

1 hodnocení
 
 

Suché víno vyrobené metodou sur-lie, tzn. krášlením na jemných kalech ve velkém sudu. Víno má žlutou barvu se zlatými odlesky. Kořenitě-medový buket obohacený jemnými hřejivými tóny mandlí a tóny broskví. 

Doporučujeme podávat k drůbežímu masu.

Ocenění:

  • GRAND PRIX VINEX 2020 - stříbrná medaile
  • Hradecký pohár vína 2020 - zlatá medaile (88,67 bodů)
Dostupnost Vyprodáno
249 Kč
Kód produktu 67986
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno,Suché
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • In vino veritas RV Kód: 12550
    Ryzlink vlašský, suché, Krist, 0,75l
    Skladem (4 ks) Značka: Vinařství Krist

    Prozářená světle žlutá barva se skromnějším aroma citrusových plodů. V chuti se projevuje vyšší ostrostí, která připomíná čerstvý zázvor.

    95 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2019
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Turold
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 11,0 %
Zbytkový cukr 4,3 g/l
Kyseliny 7,6 g/l
Řada Exclusive
Číslo šarže 1920

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.