Ryzlink vlašský, 2020, Exclusive, pozdní sběr, suché, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Světlá barva tohoto vína je doplněna svěží vůní jablka. Chuť letních broskví, melounu a angreštu je obohacena minerálním zakončením.

Doporučujeme podávat k rybám, mořským plodům a tvrdým sýrům

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 259 Kč
Ušetříte 26 Kč (–10 %)
233 Kč
Kód produktu 67989
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • In vino veritas RV Kód: 12550
    Ryzlink vlašský, suché, Krist, 0,75l
    Skladem (4 ks) Značka: Vinařství Krist

    Prozářená světle žlutá barva se skromnějším aroma citrusových plodů. V chuti se projevuje vyšší ostrostí, která připomíná čerstvý zázvor.

    95 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2020
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Pod Svatým kopečkem I.
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 11,0 %
Zbytkový cukr 5,0 g/l
Kyseliny 5,6 g/l
Řada Exclusive
Číslo šarže 2010

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.