Sauvignon Blanc, 2018, CLASSIC, pozdní sběr, suché, Reisten, 0,75l
Popis
Hrozny z integrované produkce byly ručně sklizeny při cukernatosti 21,5 °NM. Macerace rmutu probíhala po dobu 10 hodin, poté šetrné lisování a odkalení s následnou řízenou fermentací. Víno zrálo 5 měsíců na plných kalech. Ročník 2018 se vyznačuje velkým množstvím úrody a vysokou kvalitou sklizených hroznů. Révě se velmi dařilo a hroznů se urodilo nejvíce za posledních 18 let. Počasí bylo velmi teplé s nízkým výskytem srážek a hrozny dozrávaly dříve, proto byl sběr zahájen v první polovině září, což bylo o dva týdny dříve než v roce 2017. Tento rok byl také příznivý pro zrání modrých odrůd, ze kterých se vyrábí červené víno. Vyšší teploty příznivě ovlivnily tvorbu antokyanových barviv a zrání tříslovin. Můžeme se těšit na zajímavá červená vína ve vynikající kvalitě.
Barva vína | Bílé víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | Pozdní sběr |
Obsah cukru | Suché |
Ročník | 2018 |
Země původu | Česká republika |
Vinařská obec | Sedlec |
Viniční trať | Nad Nesytem |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 13,0 % |
Zbytkový cukr | 7,2 g/l |
Obsah kyselin | 6,0 g/l |
Číslo šarže | 2218 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.