Sparkling, 2020, CLASSIC, zemské, polosuché, Reisten, 0,75l
Popis
Hrozny z integrované produkce byly sbírány ručně při cukernatosti 22 °NM. Rmut nakvášel po dobu 10 hodin. Následovalo šetrné lisování, odkalení a po dokvašení bylo víno stočeno z kalů, pro zachování ovocnosti. Po školení následovala kupáž odrůd Pinot Blanc a Pálava. Před lahvováním bylo víno syceno vlastním CO2, který byl zachycen při samotném kvašení zmíněných vín. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování a odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.
Barva vína | Bílé víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | Zemské víno |
Obsah cukru | Polosuché |
Ročník | 2020 |
Země původu | Česká republika |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 12,5 % |
Zbytkový cukr | 14,1 g/l |
Obsah kyselin | 6,6 g/l |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.
Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.