Sparkling rosé, 2020, CLASSIC, zemské, polosladké, Reisten, 0,75l

Neohodnoceno
 
 

Osvěžující perlivé víno s velmi příjemným aroma čerstvých jahod a třešní, ve velmi vyvážené harmonii smetanového základu. Chuť je velmi svěží, podtrhuje šťavnatost peckového ovoce a letních třešní. Lehká kořenitost s příjemným dotekem zbytkového cukru doplňuje víno k naprosté dokonalosti.

Dostupnost Vyprodáno
230 Kč
Kód produktu 57435
Značka Vinařství Reisten
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Sběr při cukernatosti 19° ČNM. Následovalo šetrné lisování a razantnější odkalení. Fermentace pak probíhala v nerezových nádobách. Před lahvováním bylo víno dosyceno vlastním CO2, které bylo zachyceno během samotné fermentace. Pozvolný nástup jara po dlouhé době přispěl dostatkem vláhy. Deště během květu zapříčinily sprchnutí během květenství u pozdějších odrůd. Z toho pak ve vinobraní vyplívalo nerovnoměrné dozrávání. Konec léta a začátek podzimu byl velice chladný, proto nárůst cukernatosti nebyl tak výrazný, jak jsme byly za předchozí ročníky zvyklý. Vína jsou lehčího charakteru, nižších alkoholů, avšak aromatické a plné svěžesti. Ročník to byl náročný, ale v e finále jsme s ním spokojeni. 

Reisten_logo_zakladni_provedeni

Barva vína Růžové víno
Obsah cukru Polosladké
Země původu Česká republika
Obsah alkoholu 11 %
Objem lahve 0,75 l
Zbytkový cukr 18 g/l
Obsah kyselin 6,7 g/l
Číslo šarže 9820

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Reisten_logo_zakladni_provedeni

Pálava se odlišuje od ostatních poloh na Moravě vyšším obsahem volného vápna v půdě. Poměrně nízký pokryv skalního podloží nutí révu rozložit kořenový systém po skále, kde je při srážkách omýván silně mineralizovanou vodou stékající z holých skal. Tyto podmínky zajišťují nezaměnitelný charakter vín typický svojí výraznou mineralitou. Na zhruba 30 hektarech vinařství Reisten se nachází osm bílých a dvě modré odrůdy. Typickým představitelem mezi bílými odrůdami jsou Ryzlink vlašský, Rulandské bílé a Rulandské šedé, výborné kvality dosahují obě modré odrůdy — Merlot a Rulandské modré.

Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, a to co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a maximální pozornost je věnována správné a dostatečné péči po celý rok. Při výrobě vín jsou využívány moderní metody i tradiční postupy s cílem dosáhnout co nejlepší kvality výsledného produktu. Základem je dlouhá macerace na slupkách, šetrné lisování, odkalení a zrání na jemných kalech. Pro vinifikaci jsou využívány jak nerezové nádoby, tak dubové sudy.