Sylvánské zelené, 2018, Terroir, pozdní sběr, suché, Vajbar, 0,75l

Neohodnoceno
 
 

Barva je svítivě zlato-zelená. Vůně je dynamická a svěží. Dominují tu ryngle, mirabelky a meruňky, posazené do ošatky s čerstvým senem a sušenými bylinkami. V závěru tvrdí muziku citrusy a vápenné valounky. Chuť je přímočará, stroze kamenitá, dokonale suchá. Snoubí se v ní svěží tóny ještě ne zcela zralých meruněk, špendlíků, angreštů a bílého rybízu se slanou stopou minerálů a citronovou šťávou, která přechází do velmi dlouhého závěru. Doporučujeme k prsům z farmářského kuřete pečeným v sušené šunce.

Dostupnost Vyprodáno
249 Kč
Kód produktu 18141
Značka Vinařství Vajbar
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2018
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská podoblast Mikulovská
Vinařská obec Perná
Viniční trať Bergrus
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 12,0 %
Zbytkový cukr 4,0 g/l
Obsah kyselin 4,9 g/l
Řada Terroir Pálava
Číslo šarže 6818

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Tradiční odrůdy vín z rukou zkušeného vinaře.

Vinařství Vajbar patří rodině, která žije vínem po staletí stejně jako celá obec Rakvice. Tři viniční tratě produkují díky skvělým půdním i klimatickým podmínkám špičková jakostní a přívlastková vína


Historie

Vinařství Vajbar vyrábí kvalitní vína v menších šaržích od roku 1994. Navazuje samozřejmě a tradici pěstování vinné révy v celém kraji kolem obce Rakvice. Samotná vinařská rodina má své kořeny také úzce spjaté s vínem. V rodinném rodokmenu je nejstarší zmínka o pěstování révy už konce 19. století.

V moderní historii vinařství byl zásadní rok 2007, kdy byla zakoupena nová lahvovací linka. Vína jsou od té doby déle svěží a výrazná.

Ocenění

Každý rok posbírá vinařství Vajbar desítky prestižních ocenění. Jmenujme například Vinařské Litoměřice, Vinum Juvenale nebo Weinparade Poysdorf.

Lokalita

20 hektarů vinic se rozkládá v okolí Rakvic ve třech tratích: Kozí horky, Krefty a Trkmansko. Produkce je regulována na 2.5 kg na keř. Díky ekologickému systému je produkce šetrná k přírodě, bez které by réva nemohla existovat.

Odrůda

Vinařství Vajbar vyrábí jakostní a přívlastková vína z nejoblíbenějších odrůd Pálava a Veltlínské zelené. Další pěstované odrůdy jsou Müller Thurgau, Muškát moravský, Neburské, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Rulandské šedé, Tramín červený, Modrý Portugal, Svatovavřinecké, Frankovka, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe a André.

Vinařství nyní vyrábí také stoprocentní hroznový mošt bez stabilizačních a konzervačních látek. Jeho základem jsou odrůdy Muškát moravský a André.

Zaujalo vás vinařství Vajbar? Vybírejte oblíbené odrůdy a objednávejte vína online!