Syrah, Reserve, Don David, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Po 12ti měsíčním ležení v nových sudech má Shiraz pronikavě výrazně tmavě červenou barvu, vůni dužiny zralých bobulí. Chuť je plná s tóny zralého ovoce.

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 299 Kč
Ušetříte 15 Kč (–5 %)
284 Kč
Kód produktu 13874
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Po 12ti měsíčním ležení v nových sudech má tento Shiraz pronikavě výrazně tmavě červenou barvu, vůni dužiny zralých (přezrálých) bobulí. Chuť je plná s tóny zralého ovoce, kulatými taniny a náznaky pepře.
Podává se při teplotě 18 – 20 °C.
Shiraz je vhodné k pikantním úpravám červených mas, k husím a kuřecím játrům, kančímu a jelenímu masu.
Skladovací potenciál 5 – 6 let.

DON DAVID, MICHEL TORINO

Názvem DON DAVID jsou označena vína, která v případě Chardonnay ležela minimálně 4 měsíce v barikových sudech z francouzského a amerického dubu. V případě vín červených minimálně 10 měsíců v barikových sudech z francouzského a amerického dubu. Hrozny z vybraných poloh vinohradů, kde jednotlivé odrůdy dosahují nejtypičtějších odrůdových vlastností, byly sbírány ručně.

Barva vína Červené víno
Země původu Argentina
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.