Torrontes, Cuma, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

Květinová vůně Torrontes CUMA, růže, jasmín a kůra pomerančů, ovocný sad. Broskvová chuť se svěžími květinovými tóny zřetelnými na patře.

Dostupnost Skladem
265 Kč    
Kód produktu 3872
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
 

Svítivě zelenožlutá barva se slámovými tóny a zlatým jiskřením. Květinová vůně, růže, jasmín a kůra pomerančů, ovocný sad. Broskvová chuť se svěžími květinovými tóny zřetelnými na patře. Hořko citronový konec typický pro Torrontes s příjemnou kyselinkou.
Skladovací potenciál 1 – 2 roky.
Vhodné kombinovat s pokrmy z bílých mas a jarními saláty.
Doporučená teplota podávání 10 – 12 °C.

Organická vína CUMA, MICHEL TORINO

Terroir: Hluboká, bohatá a kamenitá půda, horská voda z And. Široká teplotní amplituda s velkými rozdíly (přibližně 22°C) mezi minimem během chladného rána a noci a denním slunným maximem. Sluneční osvit 350 dní v roce. Suché klima s přibližně 120 mm dešťových srážek a průměrnou 15% vlhkostí.
Výsledek: vysoká koncentrace barvy, aroma a chuti, unikátní ovocný charakter.

Země původu Argentina
Barva vína Bílé víno
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.