Koňak
Je to víno? Je to pálenka? Je to brandy? Je to Cognac!
Z vinné révy se dá dělat kdeco, například nejznámější brandy na světě. Kvalitní Cognac, nebo chcete-li česky koňak, zraje v dubových sudech i více než 6 let. Vyplatí se ale počkat.
Co je pravý koňak?
Aby mohla destilovaná pálenka dostat oficiální označení Cognac, musí splňovat velmi přísná pravidla:
- Původem vinné révy musí být okolí francouzského města Cognac, kde je ideální klima a půda s
velkým obsahem křídy. - Výroba probíhá výhradně z bílých hroznů Ugni Blanc, Colombard nebo Folle Ordinaires.
- Zrání v dubových sudech trvá minimálně dva roky.
Stolování
I pití pravého koňaku má svá pravidla. Svou roli hraje vše od používaných skleniček až po předcházející jídlo.
Skladovat koňaky byste měli v kolmém postavení a v pokojové teplotě. Cognac totiž bývá citlivý na chladné teploty.
Stránka 1 z 4 - 67 položek celkem
Stránka 1 z 4 - 67 položek celkem