Modrý Portugal, 2022, CLASSIC, pozdní sběr, suché, Kolby, 0,75l

Neohodnoceno
 
 

Představujeme vám elegantní červené víno rubínové barvy z klasické a stále velmi oblíbené odrůdy Modrý Portugal. Mladý Portugal z ročníku 2022 vás překvapí milou vůní po drobném červeném zahradním ovoci a jemně kořeněným závěrem v dochuti. Měkké tříslo pak podtrhne celkovou stavbu toho mladého vína.

Dostupnost Skladem (4 ks)
195 Kč    
Kód produktu 57524
Značka Vinařství Kolby
Kategorie Víno
 

Červené víno rubínové barvy z klasické a stále velmi oblíbené odrůdy Modrý Portugal. Mladý Portugal z ročníku 2022 vás překvapí milou vůní po drobném červeném zahradním ovoci a jemně kořeněným závěrem v dochuti. Měkké tříslo pak podtrhne celkovou stavbu toho mladého vína.

Barva vína Červené víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Pozdní sběr
Obsah cukru Suché
Ročník 2022
Země původu Česká republika
Odrůda Modrý Portugal
Vinařská oblast Morava
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 11,5 %
Zbytkový cukr 0,1 g/l
Obsah kyselin 4,8 g/l
Číslo šarže 16/22

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

kolby_logo

Kolby získalo svůj název podle stejnojmenného svahu, který se nachází v těsné blízkosti vinařství, na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Historie pěstování vinné révy na kopci Kolby sahá podle písemných záznamů do období panování krále Přemysla Otakara II. a některé nálezy dokazují, že réva na Kolby mohla růst dokonce už ve 2. století. našeho letopočtu.

Hlinité spraše velké výhřevnosti a jedinečné mikroklima vytváří typický stepní terroir, který se výrazně a neopakovatelně odráží v chutích i vůních vín Kolby. A to od mladých, lehkých vín se svěží kyselinkou až po vyzrálá plná a minerální vína. Na rozloze téměř 40 hektarů roste 9 bílých a 3 modré odrůdy révy vinné. Vlajkovou lodí vinařství jsou odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, z burgundských odrůd to jsou Pinot blanc a Chardonnay, z modrých odrůd Cabernet Sauvignon. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je postaráno o jejich správné zdraví a výživu.