Moravská vína

Pokud je víno označováno jako moravské, můžeme předpokládat jeho původ v širokém pojetí moravského terroiru. Díky rozdílnostem v původu moravských vín se každému, kdo se blíže s moravskými víny seznámil, stává jejich rozmanitost velice nápadnou vlastností, která je zakotvena v odrůdové skladbě. K hlavním znakům, kterými se moravská vína zásadně odlišují od ostatních, patří bohaté vyluhované látky, šťavnatě chutnající a zralé kyseliny, jednoznačná ohraničená chuť, již doprovází výrazné vůně jemných tónů a v neposlední řadě také kořenitost vyzrálých nikoli přezrálých hroznů.

Rulandské šedé, 2013, pozdní sběr, suché, Mádl, 0,75l
Sommeliér doporučuje Ocenění
Detail
Víno se vyznačuje zemitým buketem, podpořeným vůní zralých citrusových plodů a karamelu. Víno je...
Ryzlink rýnský, 2011, pozdní sběr, suché, Sonberk, 0,75l
Sommeliér doporučuje Ocenění
Detail
Suchý, minerální ryzlink, lahvová zralost již patrná, potenciál nadále zrát. Barvy zlatě zelenkavé, vůně...

Filtrování:

Výrobce
Kategorie
Podle ceny