Sylvánské zelené

Vína, která neunavují, a jsou proto dobrá ke společenským událostem. Z této staré odrůdy získáváme jakostní a přívlastková vína všech možných stupňů. Ideální je ale pozdní sběr nebo kabinet. Prosté víno se dříve užívalo do směsi s tvrdšími.


Charakteristika

Barva - Žlutozelená.
Vůně - Pikantní, angreštová.
Chuť - Plná, extraktivní, mírně kořenitá, v mládí s vyšší kyselinkou.
Vhodné k archivaci - Střednědobě.
Stolování - Nenarušují chuť jemných jídel. Vhodná jsou k pokrmům z králíka, k drůbeži či vepřovému masu, předkrmům a smetanové omáčce

Historie

Starobylá odrůda vzniklá samovolným křížením odrůd Rakouské bílé a Tramín červený. Na začátku 20. stol. patřila k nejrozšířenějším odrůdám střední Evropy.

Podíl na českých vinících - 0,6 %, průměrné stáří vinic – 14 let.

Víte, že…

Název odrůdy pochází z latinského slova „silva“, tedy les, nebo od slova saevum, tedy divoký. Dříve se totiž předpokládalo, že odrůda byla vyšlechtěna z původní, lesní révy Vitis vinifera ssp. sylvestris.

 
99
15901991590
Značky
 
Klasifikace / přívlastek / jakost
Obsahu cukru
Ročník
Země původu

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.