Altimus, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

ALTIMVS znamená v latině nejvyšší a je atributem pro ikonické víno z Bodegy La Rosa firmy MICHEL TORINO v údolí Cafayate, v provincii Salta v severozápadní části Argentiny, která sousedí s Bolivií a Chile. Vinohrady leží v nadmořské výšce 1.700 až 2.200 metrů.

Altimus je vyráběný nejkvalitnějších ručně sbíraných hroznů odrůd Malbec, Cabernet Sauvignon a Syrah z nejlepších poloh. Výnosy jsou omezené na maximálních 3,5 tuny hektaru řezem révy vinné a regulací závlahy. Následný výrobní proces probíhá největší péčí s maximálním důrazem na dodržení technologických lhůt a postupů.

Dostupnost Skladem
749 Kč    
Kód produktu 1211
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
 

Víno leželo 12 měsíců v nových francouzských barikových sudech. Nalahvováno bylo bez čeření a filtrace. To vše pro zachování původního přírodního charakteru a zachování perfektní rovnováhy mezi ovocností vína a příchutí z dubových sudů. Barva vína je silně rubínová s fialovými tóny. Vůně výrazně ovocná, morušově, rybízově, ostružinová s náznaky anýzu a vanilky. Chuť je plná, hutná, tříslovitá, ovocná s čokoládovou dochutí. Víno je kruhově vybalancované s příjemnou tříslovinou.

Skladovací potenciál je 10 – 12 let.

Doporučená teplota podávání je 16 – 18ºC.

Vhodné kombinovat s výraznými úpravami červených mas a zvěřiny.

Obsahu cukru Suché
Země původu Argentina
Obsah alkoholu 15,0 %
Barva vína Červené víno
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.