Altimvs, Michel Torino, 0,75l
Popis
Víno leželo 12 měsíců v nových francouzských barikových sudech. Nalahvováno bylo bez čeření a filtrace. To vše pro zachování původního přírodního charakteru a zachování perfektní rovnováhy mezi ovocností vína a příchutí z dubových sudů. Barva vína je silně rubínová s fialovými tóny. Vůně výrazně ovocná, morušově, rybízově, ostružinová s náznaky anýzu a vanilky. Chuť je plná, hutná, tříslovitá, ovocná s čokoládovou dochutí. Víno je kruhově vybalancované s příjemnou tříslovinou.
Skladovací potenciál je 10 – 12 let.
Doporučená teplota podávání je 16 – 18ºC.
Vhodné kombinovat s výraznými úpravami červených mas a zvěřiny.
Barva vína | Červené víno |
Obsah cukru | Suché |
Země původu | Argentina |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 15,0 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.
Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.