Ciclos, Malbec/Merlot, Michel Torino, 0,75l

5 hodnocení
 
 

Každá odrůda byla zpracována odděleně a víno leželo 12 měsíců ve francouzských barikových sudech.
Tato směs dvou vín je charakteristická svým výrazným ovocným aromatem připomínající švestky, ostružiny a černé třešně.

Tmavě rubínová barva naznačuje, že chuť je velmi plná, jemně tříslovitá, výrazně ovocná, s příjemným kořenitým koncem.
Doporučuje se podávat při teplotě 16 - 18°C.
Vhodná kombinace je s grilovanými a pečenými červenými masy a zvěřinou.
Skladovací potenciál tohoto vína je 8 – 10 roků.

Dostupnost Vyprodáno
399 Kč
Kód produktu 11208
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno,Suché
Položka byla vyprodána...
 
Barva vína Červené víno
Obsah cukru Suché
Země původu Argentina
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 14,5 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.