Malbec, Don David Finca La Maravilla, Michel Torino, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

Tmavě fialové víno s vůní sušených švestek v kombinaci s černou třešní. Plná vyzrálá ovocná chuť s příchutí moruší je velmi dobře vybalancovaná, konec je dlouhý, jemně tříslovitý, s tóny čokolády a anýzu.

Dostupnost Skladem
389 Kč    
Kód produktu 1209
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno
 

Toto velké víno je výsledkem dlouholetých zkušeností s pěstováním hroznů ve vinicích, které byly plánovitě vysazeny řadu let před vznikem první lahve tohoto vína.
Víno Malbec Don David Finca La Maravilla bylo vyrobeno z hroznů pečlivě vybraných na základě výrazu odrůdy.
Vinifikace probíhala po dobu 15 měsíců v nových barikových sudech při použití 70% francouzského dubu a 30% sudů z amerického dubu.

Následné ležení vína v lahvích při konstantní sklepní teplotě dalo ještě více vyniknout charakteru odrůdy pocházející z unikátních klimatických podmínek údolí Cafayate, pro které jsou typické velké teplotní rozdíly mezi horkými dny a studenými nocemi.
Výsledkem je tmavě fialové víno s vůní sušených švestek v kombinaci s černou třešní. Plná vyzrálá ovocná chuť s příchutí moruší je velmi dobře vybalancovaná, konec je dlouhý, jemně tříslovitý, s tóny čokolády a anýzu.

Teplota podávání je 18 – 20°C.

Malbec Don David Finca La Maravilla je víno vhodné ke steakům, pikantním úpravám zvěřiny.

Skladovací potenciál je 8 – 10 let.

Obsahu cukru Suché
Země původu Argentina
Obsah alkoholu 14,0 %
Barva vína Červené víno
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.