Salvioni Brunello di Montalcino La Cerbaiola 2015, 0,75l
Popis
Díky obrovské lásce, vášni k vínu a zemědělství Giulia a Mirelli Salvioni se zrodilo vinařství La Cerbaiola 4 km od Montalcina na jeho jiho-východní expozici. První ročník Brunella byl 1985. Od té doby jejich sláva v Itálii a ve světě stoupá a etiketa Salvioni se stale symbolem hlubokých, elegantních a klasických vín Montalcina. Od počátku se soustředí na produkci extrémně kvalitních hroznů, kdy je základem velice nízké zatížení keře (25-35hl/ha) a na „starý“, tradiční styl práce ve vinici a ve sklepě, bez užití jakékoliv mechanizace, chemie, barikových sudů a jiných netradičních metod. Mirelle a Giuliovi pomáhá dcera Alessia, které ručně lepí etikety a stará se o administrativu. Syn David s otcem Giuliem obdělává vinice a pracuje ve sklepě. Celková roční produkce je necelých 15 000 láhví. Do budoucna chce Salvioni dělat vína stále v tradičním stylu, která budou chutnat nejen jim samotným, ale udělají radost všem ostatním milovníkům velkých vín Montalcina.
odrůda
Sangiovese grosso 100% 5 různých klonů : T19, VCR5, VCR6, F9, R24, vysazena v roce 1980
oblast
Toscana, Montalcino, kopcovitá
vinice
420 m.n.m. vinice 4ha na jiho-východní expozici Montalcina, chudá, břidličná, galestro vedení révy jedno, nebo dvouramenný Cordon, dle hustoty výsadby od 3000-5000 keřů /ha
výnosnost
20 – 40 hl/ha práce ve vinici stříhání na 4-6 oček, v červenci zelená sklizeň a prostříhávání největších hroznů. Ponechají se jen malé. Práce s listím, dle klimatu ročníku a vývoje.
vinifikace
sběr ruční do malých bedýnek, třídění hroznů, pomletí a nakvášení 20-30 dní v 20hl nádobách bez kontrolované teploty. Následné stočení do 20hl dubových sudů kde probíhá jablečno-mléčné kvašení.
zrání
36-42 měsíců v dubových sudech o objemu 20hl, následně v láhvi
Barva vína | Červené víno |
Klasifikace / přívlastek / jakost | DOCG |
Obsah cukru | Suché |
Ročník | 2015 |
Země původu | Itálie |
Odrůda | 100% Sangiovese |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 15,0 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.