Abasolo Whisky, 43%, 0,7l + Nixta Corn, Liqueur, 35%, 0,35l, Gift pack

Neohodnoceno
 
 
  • 1 z 3

Toto balení obsahuje: 1 x Abasolo Whisky 70cl 1 x NIXTA Corn Likeur 35cl dárkové balení Abasolo Whisky

Z rodiště kukuřice pochází mexická whisky, která si klade za cíl znovuobjevit kategorii kukuřičné whisky.

Abasolo je první palírna v Mexiku, která se skutečně věnuje výrobě whisky.

Abasolo El Whisky De Mexico (Mexická whisky) se destiluje ze 100% mexické kukuřice Cacahuazintle (kaka-wha-SINT-lay).

Tato kukuřice se pěstuje a předává již více než 200 generací místních zemědělců.

Má výraznou, výjimečnou chuť, kterou whisky propůjčuje.

Díky použití nixtamalizace (4 000 let stará technika vaření) Abasolo odhaluje hluboké chutě, které se v kukuřici nacházejí.

Tento postup se při výrobě whisky nikdy nepoužíval, ale v Mexiku je běžný při přípravě kukuřice jako potraviny.

Tato whisky má hluboké, jemné tóny pražené kukuřice, medu, vanilky, černého čaje a kůže.

Tento jedinečný chuťový profil se uvolňuje pouze díky procesu nixtamalizace.

Ten zajišťuje, že je ctěn původ mexické kukuřice od předků, a nepodobá se žádnému jinému profilu whisky.

Dokonalé podávání:

Pro plné docenění jedinečných chutí této whisky doporučujeme pít čistou, s jednou velkou kostkou ledu. Ozdobte jedním plátkem pomeranče.

Dostupnost Skladem (1 ks)
1 059 Kč    
Kód produktu 85234
Značka Abasolo
Kategorie Whisky
 

KUKUŘIČNÝ LIKÉR NIXTA 35CL 30%

Jedná se o prastarý kukuřičný likér z mexického Jilotepecu, který je známý jako rodiště kukuřice.

Kukuřice cachauazintle se pěstuje v údolích a na úpatí sopky Nevado de Toluca.

Nixta poskytuje texturní hedvábnost a bohatou, širokou chuťovou všestrannost - dodává koktejlům jedinečné, sladké nebo slané složky.

Nixtu si můžete vychutnávat také čistou nebo na ledu, stejně jako ji použít do pudinků a na pečení.

Původ Nixta Licor de Elote je mexický kukuřičný likér vyráběný na bázi jemné kukuřice cacahuazintle, která se pěstuje ve vysokých údolích a na úpatí sopky Nevado de Toluca ve státě Mexiko.

Nixta se vyrábí v Destilería y Bodega Abasolo, kde ctí mexickou kulturu kukuřice a řemeslo předků nixtamalizace - 4 000 let starou mezoamerickou kuchařskou techniku, která odhaluje nejhlubší chutě a vůně kukuřice.

Země původu Mexiko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: