Malbec 2021, Reserve, Don David, Michel Torino, 0,75l

19 hodnocení
 
 

Barva tohoto vína je živě červená s fialovými tóny. Vůně je květinová, bohatá, připomínající růže. Koncentrovaná ovocná chuť je příjemná s dochutí vanilky, tabáku a čokolády.

Vhodná teplota k servírování je 16 - 18 °C.

Ideální doplněk k červeným masům a zvěřině připravované na roštu.

Skladovací potenciál je 5 - 6 roků.

Dostupnost Na cestě
279 Kč    
Kód produktu 12041
Značka Vinařství Michel Torino
Kategorie Víno,Suché
 

DON DAVID je řada vín typu rezerva, tedy vín vyrobených v údolí Cafayate v severní Argentině, které byly stařeny v nových sudech z francouzského dubu deset a více měsíců. Barva tohoto vína je živě červená s fialovými tóny. Vůně je květinová, bohatá, připomínající růže. Koncentrovaná ovocná chuť je příjemná s dochutí vanilky, tabáku a čokolády. Vhodná teplota k servírování je 16 - 18 °C. Ideální doplněk k červeným masům a zvěřině připravované na roštu. Skladovací potenciál je 5 - 6 roků.

Barva vína Červené víno
Obsah cukru Suché
Země původu Argentina
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 14,0 %
Řada Don David
Doba archivace 5-6 let

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Po MENDOZE je druhou nejvýznamnější vinařskou oblastí SALTA, která leží v severozápadním regionu SALTA. Zde se nachází při úpatí andského pohoří údolí Cafayate a právě v něm má od svého založení v roce 1892 vinohrady, v současné době 750 hektarů, a sklepy Bodega La Rosa, vinařský podnik MICHEL TORINO. Údolí leží ve výšce 1700 metrů nad mořem a má ideální podmínky pro pěstování révy vinné. Vinohrady jsou vysázeny na jižních svazích s dostatkem slunečního svitu. Půda je kamenitá a písčitá, dobře propustná, zásobovaná vláhou z horských potoků. Velké letní teplotní rozdíly mezi dnem a nocí zpomalují zrání a dávají možnost koncentrovat v hroznech maximum chuti, aromat a barviv.

Malé množství dešťových srážek, průměrně 200 mililitrů za rok, spolu s nízkou 15%ní vlhkostí umožňuje pěstování hroznů s minimalizací ochranných postřiků v některých ročnících jsou získávány pro vyrobená vína certifikáty o "organických" sklizních, tj. hrozny byly vypěstovány bez použití chemických postřiků a umělých hnojiv. Při vlastním zpracování hroznů jsou použity nejmodernější technologie, šetrné lisování, řízená teplota kvašení, zrání vín v barikových sudech, dozrávání vín v lahvích.