Pálava, 2020, Classic, výběr z hroznů, polosladké, Fučík, 0,75l

Neohodnoceno
 
Akce
 

Žluto-zelené víno s vůní tropického ovoce a medu, s tóny žlutého melounu.
V chuti zase ucítíte ananas, nektarinky a mateří kašičku s tóny vanilky.
Víno má dlouhý závěr.

Doporučujeme podávat ke grilovanému masu nebo asijské kuchyni.

Dostupnost Vyprodáno
Běžná cena 219 Kč
Ušetříte 22 Kč (–10 %)
197 Kč
Kód produktu 67950
Značka Vinařství Fučík
Kategorie Víno
Položka byla vyprodána...
 

Podobné produkty

  • kristP Kód: 16132
    Pálava, sladké, Krist, 0,75l
    Skladem (11 ks) Značka: Vinařství Krist

    Barva vína je slámově žlutá, svítivá. Vůně je velmi harmonická výrazná.Najdeme v ní přezrálé tropické ovoce a v pozadí květinové tóny.
    Chuť je kulatá,zralá,kořenitá s tóny travin a bylin s minerálním dozvukem. V malebné vesničce Milotice, kterou najdeme poblíž města Kyjov, se nechází progresivní Vinařství Krist. Naše vína byla oceněna na mnoha prestižních tuzemských i zahraničních výstavách.
    Zabýváme se výhradně výrobou špičkových moravských vín, která Vás osloví svou jedinečnou vůní a chutí.

    155 Kč
Barva vína Bílé víno
Klasifikace / přívlastek / jakost Výběr z hroznů
Obsah cukru Polosladké
Ročník 2020
Země původu Česká republika
Vinařská oblast Morava
Vinařská obec Mikulov
Viniční trať Mariánský kopec
Objem lahve 0,75 l
Obsah alkoholu 12,0 %
Zbytkový cukr 20,8 g/l
Kyseliny 5,1 g/l
Číslo šarže 2011
Řada Classic

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Výroba vína má v rodinném vinařství Fučík z Mikulova velmi dlouhou tradici. Nicméně před rokem 1989 jejich produkce byla tvořena pouze malým množstvím stovek litrů vína po demižonech. Pak se výroba na chvilku zvedla a naplnili celé tanky a sudy, poté však s odchodem zakladatele vinařství do důchodu produkce opět poklesla. Rodina došla až před otázku: „být či nebýt?“

Vše ale nakonec dobře dopadlo. Otěže převzal současný majitel Petr Fučík a vinařství zažívá renesanci. Navyšuje výrobní prostory a odchází odsud skvělá přírodní vína vysoké kvality, která si sebou nesou terroir, ve kterém byly hrozny zrozeny.

Filozofie vinařství Fučík spočívá ve vysoké kvalitě výsledné produkce, nikoli však v kvantitě. Dodržují při zpracování co nejšetrnější technologie a přírodní postupy. Po prvním stočení již do vína prakticky nezasahují a víno nechávají ležet na jemných kalech s občasným promícháváním. Často využívají metodu sur lie.