Pineau des Charentes – Giboin Blanc, 0,75l

7 hodnocení
 
 

Vůně i chuť je charakteristická svou různorodostí. Lahodná chuť odhaluje broskvové a delikátní medové tóny.

Dostupnost Vyprodáno
549 Kč
Kód produktu 13883
Značka Francois Giboin
Kategorie Pineau
Položka byla vyprodána...
 
    • VÝROBCE: Francois Giboin, L´Hermitage
    • OBLAST: Fins Bois & Borderies
    • DOBA ZRÁNÍ: V průměru 6 let. Asambláž 1/5 starého Pineau, 1/5 3letého Pineau,
      1/5 4letého Pineau, 1/5 5letého Pineau a 1/5 z vintáže
      předchozího roku. 50 % Merlot, 40 % Ugni Blanc, 10 % Sémillion a Colombard. Stárne po 2 roky na usazenině a pak dozrává v dubových sudech.
    • BUKET, CHUŤ: Vůně i chuť je charakteristická svou různorodostí. Lahodná chuť odhaluje broskvové a delikátní medové tóny.
    • SNOUBENÍ S POKRMY: Doporučujeme podávat nachlazené, vhodné jako originální welcome
      drink, aperitiv či digestiv.
    • BALENÍ: 75cl – Elegantní lahev s vylisovanou pečetí výrobce
      Země původu Francie
      Obsah alkoholu 17 %
      Objem lahve 0,75 l

      Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

      Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

      Nevyplňujte toto pole:
      Bezpečnostní kontrola

      François Giboin je skutečně osobitý výrobce luxusního koňaku. Podnik působí v Borderies a vlastní 13,5 hektaru vinic. Vlastník François Giboin je šestou generací výrobců koňaku na tomto statku, jehož vznik se datuje do roku 1830. Na místních vinicích se pěstuje Ugni Blanc a na zbytku červené hrozny, které budou použity pro Pineau des Charentes.


      Každý rok Francois nakupuje 6 až 8 nových sudů a nechává své destiláty zrát poněkud specifickou metodou. Před lahvováním se z různých ročníků vyrobí směsi, které se shromáždí ve velkých tancích, kde se 12 měsíců snoubí. Až poté se stáčejí do lahví.

      Ročně prodá přibližně 7 000 lahví (tj. 20 % jeho produkce), a to buď na místě, na výstavách po celé Francii, nebo v dalších zemích včetně USA a České republiky. Dalších 20 % produkce si ponechává na statku k dalšímu zrání a dalších 20 % používá pro své pineau. Zbylých 40 % se prodává proslulému a mnohem většímu koňakovému domu Courvoisier, kterého je věrným dodavatelem již desítky let.