Angostura 1919 je jedním z nejúspěšnějších rumů značky. Jeho název se váže ke speciálnímu datu v historii rumu v této oblasti. V roce 1932 zasáhl vládní sklady, kde byly uložené rumy místních výrobců, požár. J.B. Fernandes, master distiller a majitel stejnojmenné destilerie, využil příležitosti a koupil sudy, které se podařilo zachránit. Mezi nimi byl i rum s označením 1919, roku výroby. Jeho výjimečná kvalita Fernandese oslovila a podle něj vytvořil nový a brzy velmi žádaný blend. I dnes, poté co destilerie patří značce Angostura, se tento rum stále vyrábí podle původního blendu.
Je to lehký blend rumů, jež zrály ve znovu vypálených sudech po bourbonu až osm let. Je to rum určený pro pomalé popíjení s komplexním aroma kakaa, vanilky a kokosu. V chuti je mimořádně vyvážený a na patře suchý s náznaky karamelu, pražených ořechů, vanilky, pepře a stopami vypáleného dřeva, které přetrvávají.