Domaines Paul Mas

Château Paul Mas - Les Domaines Paul Mas

Vinařství Paul Mas je považováno za vlajkovou loď oblasti Sud de France, jejich vína vyjadřují veškeré bohatství a rozmanitost regionu.

Domaines Paul Mas má na svých pozemcích přes 850 hektarů vinic, z nichž 30% je ekologických. Přidejte k tomu 1500 hektarů na smluvních partnerských vinicích. V portfoliu vinařství je tedy přibližně 45 různými odrůdami hroznů, původními a ušlechtilými, z fantastické řady rozmanitých languedocských terroirů.
Tato rozmanitost je dána jedinečnou polohou regionu, který je na jihu svázán Středozemním mořem a horami na severu, a jeho geologickou formací.

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem

  • 77041 jcm mon viognier 2020 0 75l Kód: 77041
    JCM Mon Viognier 2020, 0,75l
    Skladem do 24h Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování, žádná macerace na slupce, stáčení (přemisťování vína) při nízké teplotě. Fermentace po dobu 20 dní s kvasinkami při teplotě maximálně 18°C. 30% cuvée pochází z fermentace v sudu, následuje částečná Malolaktická fermentace. Víno zraje na jemných kalech po dobu 3 měsíců pro hezčí komplexnost.

    Barva vína je zlatá, lesklá s odlesky žluté slámy.
    Vůně je elegantní s vůní sušeného ovoce fialek a náznakem akátového medu.
    Chuť je bohatá a krémová, s dobrou svěžestí a toastovým nádechem, závěr je příjemný a dlouhý.

    Nejlépe víno chutná vychlazené na 10-12 °C k mořským plodům a grilovaným rybám, k drůbeži, modrým sýrům a ovocným dezertům. Také je velmi lahodné jako aperitiv. Otevřete 15 minut před podáváním.

    199 Kč
  • 77040 jcm mon rose 2021 0 75l Kód: 77040
    JCM Mon Rosé 2021, 0,75l
    Skladem do 24h Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování a přímé lisování (pneumatický lis), každá odrůda vinifikována odděleně. Fermentace při 17°C s vybranými kvasinkami. Zrání v cementových tancích po dobu 40 dní na kalech za pravidelného míchání. Během procesu je víno pravidelně promícháváno, aby se zachovaly všechny jeho vlastnosti, ovocný výraz a koncentrace.

    Barva vína je čirá růžová.
    Vůně je elegantní a výrazná s jemným aroma ovoce (bílá broskev, červený rybíz), květinovými tóny se špetkou eukalyptu, které dodávají do charakteru svěží nádech.
    Chuť je plná, hladká, velmi svěží a dobře vyvážená s ovocnými znaky (třešně, maliny) a pozoruhodnou délkou, kterou provází elegantní svěží mátový závěr.

    Nejlépe víno chutná vychlazené na 9-11 °C k předkrmům nebo špízu z krevet, k lososu s koprem, telecí kotletě v lískooříškové krustě nebo k zeleninovým tagliatelle.

    199 Kč
  • 77039 jcm mon chardonnay 2021 0 75l Kód: 77039
    JCM Mon Chardonnay 2021, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování, lisování při nízké teplotě (6-8°C). Lisování je oddělené od volné šťávy a po fermentaci částečně znovu sestaveno. Zrání: částečně v nerezových tancích a částečně v dubových sudech.

    Barva vína je žlutá se zlatými odlesky.
    Vůně nabízí tóny tropického ovoce vyvíjející se do medových a vanilkových tónů.
    Chuť je překvapivě svěží s dlouhotrvajícím pocitem v ústech.

    Nejlépe víno chutná vychlazené na 10°C jen tak samotné nebo k rybám, drůbeži a měkkým sýrům.

    199 Kč
  • 77038 jcm mon grenache noir 2020 0 75l Kód: 77038
    JCM Mon Grenache Noir 2020, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování hroznů. Fermentace po dobu 4 dní s maximální teplotou 28°C. Tradiční macerace po dobu 10 dnů. Využití nerezových a cementových kádí. Pro první lisování je částečně přidáno cuvée, pak probíhá Malolaktická fermentace v sudech. Zrání 25% vína zraje 5 měsíců v sudech (amerických 80% a francouzských 20%)

    Barva vína je jasně červená s fialovými odstíny.
    Vůně je komplexní s vůní ostružin, fialky, sladkého koření a vanilky.
    Chuť je dobře vyvážená, velkorysá a pružná. Finální dozvuk je jemně toastový.

    Nejlepší je víno podávat vychlazené na 16-17 °C ke grilovaným červeným masům, těstovinám a měkkým sýrům.

    199 Kč
  • 77037 jcm mon gewurztraminer 2020 0 75l Kód: 77037
    JCM Mon Gewurztraminer 2020, 0,75l
    Skladem (6 ks) Značka: Domaines Paul Mas

    Odstopkování, pneumatické lisování pod inertním plynem používaným pouze na první lisy. Fermentace při 16°C po dobu 15 dnů. Zraje na kalech po 3 měsíce v nerezové kádi.

    Barva vína je jiskrná zlatá se zelenými odlesky.
    Vůně je aromatická a komplexní, s intenzívní květinovým aroma jako jsou růže, citrusové plody a peckovité ovoce.
    Chuť je svěží s dlouhotrvajícím dozvukem v ústech.

    Víno podávejte vychlazené na 10°C jen tak samotné nebo k rybám či kořeněným pokrmům jako je například jehněčí na kari.

    219 Kč

Stránka 1 z 1 - 5 položek celkem