Portská vína

Portské víno v originále známé jako Vinho do Porto je celosvětově oblíbený druh alkoholického nápoje. Jedná se o dolihované dezertní likérové víno. Mezi další vína tohoto druhu patří např. španělské Sherry a Madeira. Portské víno se rozlévá jako aperitiv před jídlem nebo jako digestiv po jídle, ale samozřejmě je velmi příjemné ho popíjet v průběhu celého dne. Portská vína skýtají nekonečné možnosti pro párování s různými druhy jídel. Skvěle chutnají k sýrům, masům, ale i v kombinaci s čokoládou. V naší nabídce najdete portské od známých značek jako je např. QUINTA VINHOS SA, KOPKE, QUINTA ROMANEIRA, CÁLEM, BURMESTER, PORTO RÉCCUA a mnoho dalších skvělých značek.


Originální portské víno je chráněné ochrannou známkou a pochází výhradně z portugalských vinic. Typická je sice hlavně červená varianta, ale k mání je i bílá. Nemáte sklenice na sherry? Nic se neděje, použijte tulipán, nebo koňakovku.

Portská vína Winehouse

Sherry, které si ve filmech dopřával nejeden britský gentleman a lord, má pro někoho možná překvapivě domovinu ve Španělsku. Je ze speciálních odrůd bílých hroznů z oblasti, které se říká sherry trojúhelník. To mu zaručilo ochrannou známku. Pozor, sherry si žádá zvláštní sklenici a jeho různé druhy různou teplotu!

Madeira jasně odkazuje na původ na stejnojmenném portugalském ostrově. Hrozny tam zrály v malých vinicích na terasách až v 900 m. n. m.

Marsala je rodilá Sicilanka, kterou stvořil britský obchodník tak dobře, že chutnala i admirálu Nelsonovi a Napoleonovi. Dobře se cítí v tulipánu.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem

  • kopke 2020 01 Kód: 78656
    Kopke Vintage 2020 Port, gift box, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Kopke

    Červené, sladké portské víno Vintage je „Královský šperk“. Jedná se o víno spojené s tou nejkvalitnější sklizní v daném ročníku. Barva je u mladých vín extrémně tmavá a u vyzrálých ročníků přechází do růžovo-fialové. V chuti je až neuvěřitelně jemné, plné ovoce, tabáku a čokolády. Doba zrání archivních vín v lahvi je až 100 let. Jedná se o nefiltrované víno, u něhož je potřeba jemné dekantace. Doporučujeme vypít do 48 hodin po otevření.

    Gastronomie:
    K vyzrálým, měkkým sýrům, kávě, vysokoprocentní čokoládě (70 – 80 % kakaa).

    Teplota servírování:
    12 – 18 °C

    1 549 Kč
  • kopke 2020 1 5l Akce Kód: 78655
    Kopke Vintage 2020 Port, gift box, MAGNUM, 1,5l
    Skladem (2 ks) Značka: Kopke

    Červené, sladké portské víno Vintage je „Královský šperk“. Jedná se o víno spojené s tou nejkvalitnější sklizní v daném ročníku. Barva je u mladých vín extrémně tmavá a u vyzrálých ročníků přechází do růžovo-fialové. V chuti je až neuvěřitelně jemné, plné ovoce, tabáku a čokolády. Doba zrání archivních vín v lahvi je až 100 let. Jedná se o nefiltrované víno, u něhož je potřeba jemné dekantace. Doporučujeme vypít do 48 hodin po otevření.

    Gastronomie:
    K vyzrálým, měkkým sýrům, kávě, vysokoprocentní čokoládě (70 – 80 % kakaa).

    Teplota servírování:
    12 – 18 °C

    Původně: 2 899 Kč
    Ušetříte: 290 Kč (–10 %)

    2 609 Kč
  • burrmester 1 5l Kód: 78637
    Burmester Vintage 2020 Port, gift box, MAGNUM, 1,5l
    Skladem (2 ks) Značka: BURMESTER

    Červené, sladké portské víno Vintage je „Královský šperk“. Jedná se o víno spojené s tou nejkvalitnější sklizní v daném ročníku. Barva je u mladých vín extrémně tmavá a u vyzrálých ročníků přechází do růžovo-fialové. V chuti je až neuvěřitelně jemné, plné ovoce, tabáku a čokolády. Doba zrání archivních vín v lahvi je až 100 let. Jedná se o nefiltrované víno, u něhož je potřeba jemné dekantace. Doporučujeme vypít do 48 hodin po otevření.

    Gastronomie:
    K vyzrálým, měkkým sýrům, kávě, vysokoprocentní čokoládě (70 – 80 % kakaa).

    Teplota servírování:
    12 – 18 °C

    3 099 Kč
  • calem vintage 2020 01 Kód: 78627
    Cálem Vintage 2020 Port, gift box, 0,75l
    Skladem (1 ks) Značka: Cálem

    Červené, likérové portské víno Vintage je „Královský šperk“. Jedná se o víno spojené s tou nejkvalitnější sklizní v daném ročníku. Barva je u mladých vín extrémně tmavá a u vyzrálých ročníků přechází do růžovo-fialové. V chuti je až neuvěřitelně jemné, plné ovoce, tabáku a čokolády. Doba zrání archivních vín v lahvi je až 100 let. Jedná se o nefiltrované víno, u něhož je potřeba jemné dekantace. Doporučujeme vypít do 48 hodin po otevření.

    Gastronomie:
    K vyzrálým, měkkým sýrům, kávě, vysokoprocentní čokoládě (70 – 80 % kakaa).

    Teplota servírování:
    12 – 18 °C

    1 300 Kč

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem