Cinzano Bianco, 15%, 1l

Neohodnoceno
 
 

Cinzano Bianco je světle žlutý vermut s plným tělem a jemnou vůní.
Je sladký a mimořádně všestranný, což z něj dělá nejoblíbenější vermut značky Cinzano.

Aroma: jemná směs bílé broskve a květů, okořeněná čerstvou majoránkou a pozdějšími tóny čerstvého tymiánu.
Chuť: sladká, zaplavující ústa chutí ovoce, vanilkových lusků a skořice, zanechávající příjemný, dlouhotrvající hořkosladký pocit.

Dostupnost Vyprodáno
239 Kč
Kód produktu 66361
Značka Cinzano
Kategorie Aperitiv a Vermut
Položka byla vyprodána...
 

Počátek značky Cinzano sahá do roku 1757. Bratři Carlo Stefano a Giovanni Giacomo Cinzano v té době provozovali cukrářský obchod, do kterého dodávali zemědělské produkty z rodinných pozemků. Experimentovali s recepty na slazení a ochucování vín, což nakonec vedlo k vytvoření jejich vlastního vermutu.

V roce 1776 byli bratři Cinzano jmenováni dodavateli specialit na královský savojský dvůr. Jejich obchod, tou dobou již v samém centru Turína, se rychle stal jedním z nejúspěšnějších rodinných podniků. V polovině 19. století byla důvěra královského dvora v rodinu Cinzano dále rozšířena a portfolio Cinzano se tak rozrostlo o šumivá vína.

Země původu Itálie
Obsah alkoholu 15,0 %
Objem lahve 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Italské vermuty, šumivá vína a prosecco

Kdo by neznal známé italské Cinzano? Vermuty Cinzano pocházejí z roku 1757, kdy se poprvé objevily na pultech turínského obchodu s bylinkami. Obchod patřil bratrům Cinzanovým, kteří vytvořili nový "vermut rosso" (červený vermut) s použitím "aromatických rostlin z italských Alp v dodnes tajné receptuře kombinující 35 ingrediencí (včetně majoránky, tymiánu a řebříčku). Vermut se stal známým jako "turínský vermut".

Cinzano Vermut, Cinzano Prosecco i šumivá vína si můžete koupit online v samostatné lahvi, tubě i dárkovém balení se sklenicí zdarma v akci.


Cinzano Bianco bylo založeno na jiné kombinaci bylin, která zahrnovala pelyněk, skořici, hřebíček, citrusy a hořec. Po něm následovala verze Extra Dry. V 90. letech 19. století začalo Cinzano expandovat na zahraniční trhy a dnes je známé po celém světě.

Cinzano zůstalo rodinným podnikem až do roku 1985. Od tohoto roku začala rodina Marone (turínští průmyslníci) prodávat podíly v podniku, což vyvrcholilo dohodou o úplném převodu společnosti Cinzano International S.A. na International Distillers & Vintners, dceřinou společnost Grand Metropolitan. V důsledku fúze v roce 1997 se společnost Grand Metropolitan stala společností Diageo a o dva roky později Diageo prodalo Cinzano soukromé společnosti Gruppo Campari.