Primitivo Doppio Passo 2021 - Carlo Botter, 0,75l
Popis
První část hroznů je stlačena a fermentována tradiční fermentací červených vín minimálně 15 dní při kontrolované teplotě max. 28 °С. Druhá část hroznů zůstává vysychat na vinici po další 3-4 týdny a poté prochází samostatným kvašením. Jakmile mošt prokvasí, oddělí se slupky a přidají se do vína z první části hroznů. Proběhne druhé kvašení, které zvýší objem alkoholu, dodá vínu hlubší barvu a komplexnější aroma. Optimální skladovatelnost je 7 - 8 let.
Degustace
Polosuché víno hluboké rubínově červené barvy s jantarovými odlesky. V mládí má víno svěží odrůdové aroma zralého ovoce, které se postupem času stává komplexnější. Víno s velmi zajímavou strukturou díky vyváženosti mezi jemnými taniny a kyselinkou, s excelentním charakterem.
Ocenění
Prague Wine Trophy 2019 - Gold Medal
Prague Wine Trophy 2018 - Gold Medal
Barva vína | Červené víno |
Obsah cukru | Polosuché |
Ročník | 2021 |
Země původu | Itálie |
Odrůda | Primitivo |
Objem lahve | 0,75 l |
Obsah alkoholu | 13,0 % |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.