Radlík Vínovice z dubovového sudu, 43%, 0,5l

Neohodnoceno
 
 

Svou oceňovanou vínovici zušlechťují ležením v dubových soudcích.
Tento blend rozdílných ročníků se považuje za dosavadní vrchol autorské produkce.
Jemná kořeněná vůně a plný ovocný střed se plynule rozvíjí v dlouhý čokoládový závěr s lehkou tříslovinou.

Odborná porotou Pálenka festu vyhodnotila tuto Vínovice jako Pálenku roku.

Jak destilatér Kamil Kutina říká v rozhovoru:

„Dubová Vínovice je naše vlajková loď, náš na výrobu nejsložitější destilát. Nejprve je potřeba dobře vybrat odrůdu hroznů. Následuje řízené kvašení, během kterého ve vinifikátorech regulujeme počítačem teplotu, poté je nutné vínovici dobře vydestilovat, nechat uzrát v sudech a na závěr ještě blendovat. De facto se jedná o koňak, my jej tak ale nesmíme nazývat, jelikož jde o chráněnou značku. Se sudovými destiláty experimentujeme již 20 let. Obdivuji francouzské koňaky a rád bych se jim co nejvíce přiblížil,“

Dostupnost Skladem (1 ks)
919 Kč    
Kód produktu 89232
Značka Palírna Radlík
Kategorie Alkohol
 
Země původu Česká republika
Obsah alkoholu 43,0 %
Objem lahve 0,5 l

Podobné produkty

  • Zubří višňovice Kód: 62710
    Pálenice Zubří - Višňovice, 42%, 0,5l
    Skladem (2 ks) Značka: Pálenice Zubří

    Pálenice Zubří je malá rodinná firma, která pokračuje v tradiční výrobě ovocných destilátů a likérů v našem regionu. Jejich hlavní prioritou při výrobě destilátů je výběr kvalitního ovoce vypěstovaného našimi regionálními dodavateli. Tradiční šetrné zpracování a několikanásobná destilace vytváří charakter těchto nezaměnitelných destilátů.

    449 Kč
  • Kostelanská Třešňovice 2021, 42%, 0,7l Kód: 68103
    Kostelanská Třešňovice 2021, 42%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Rudolf Jelínek

    Třešňovice vyrobená z ručně sbíraných třešní odrůdy Kordia Regina. Chuť je jemná, lehce nasládlá po čerstvých třešních.

    Doporučujeme podávat za pokojové teploty, díky čemuž dosáhnete ideální chuti a vůni.

     

    1 049 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: