Sudlička Hruškovice, 50%, 0,7l

1 hodnocení
 
 

Hruškovice je vyráběna z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny. Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé. Nevhodné jsou rané odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek.

Celý proces výroby začíná sklizní. Následně jsou hrušky nasypány do velkokapacitního šrotovníku, kde jsou hrušky rozdrceny, dále jsou dopraveny do vřetenového čerpadla, které je rozmělní na kaši. Vyzrálé hrušky kvasí min. 60 dnů, bez přístupu vzduchu. Charakteristické a aromatické prvky jsou do destilátu přeneseny díky tomuto kvašení. Proto je na něj kladen velký důraz.
Na přípravu 1l této 50% pálenky je potřeba 10-14kg hrušek, dle cukernatosti.

Dostupnost Vyprodáno
689 Kč
Kód produktu 89350
Značka Sudlička
Kategorie Alkohol
Položka byla vyprodána...
 

Hruškovice je vyráběna z kvalitních hrušek, které jsou velmi pečlivě vybírány a tříděny. Hrušky musí být velmi dobře vyzrálé. Nevhodné jsou rané odrůdy hrušek, protože obsahují malé procento cukrů a také mnohem menší množství aromatických látek.

Země původu Česká republika
Objem lahve 0,7 l
Obsah alkoholu 50,0 %

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

V malebné vesnici Sudličkova Lhota, v historickém prostředí středověké zemanské tvrze, se nachází původ současného lihovaru Sudlička. Právě zde, kde se zachovaly první záznamy o destilaci alkoholu již z 15. století, bylo započato s výrobou našich destilátů a likérů. V současné době jsme přesunuli tuto část naší činnosti do lihovaru v Hrobicích u Pardubic, kde pečlivě pokračujeme v tradiční výrobě dle našich vlastních receptur.

Naše vášeň pro kvalitu a pečlivý výběr nejlepšího českého ovoce nám umožňuje přinášet prvotřídní destiláty. Nejtradičnějším páleným nápojem v České republice, s velkou oblibou na jižní Moravě a ve Slováckém regionu, je slivovice. Používáme pouze dokonale zralé a sladké švestky, a pečlivě dohlížíme na proces kvašení a následnou destilaci. Výsledkem je lahodná slivovice, která je stvořena k tomu, aby byla užívána s potěšením...