Tarapacá Santa Cecilia, Sauvignon blanc, 0,75l

Neohodnoceno
 

tarapaca 1_logo

Typická intenzivní vůně tropického ovoce je doplněna zřetelným citrusovým aroma. Broskvová chuť je vystupňována příchutí grapefruitové kůry s bylinnými tóny.

Doporučená teplota podávání je 12 – 14°C. Víno je vhodné k mořským rybám, kuřecímu masu a plísňovým sýrům. Konzumuje se mladé.

Dostupnost Skladem
95 Kč    
Kód produktu 1120
Značka Vinařství Viňa Tarapacá
Kategorie Víno
 
Obsahu cukru Suché
Země původu Chile
Barva vína Bílé víno
Objem lahve 0,75 l
Vinařská oblast Central Valley
Řada Santa Cecilia
  • vino100 4308 small 1 Novinka Kód: 22920
    Skladem Značka: Sierra Noble

    Svěží bílé víno z Chile z odrůdy Sauvignon. Působí velmi svěžím, evropským stylem připomínající mladá vína z údolí Loiry. Tóny citrusů, angreštu s náznakem bílých hluchavek. Chuť šťavnatá, vybízí k dalšímu napití. Elegantní a minerální sauvignon.

    97 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařská oblast Centrální údolí - údolí řeky Maipo

Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe.

V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.

Plocha vinohradů v Chile je v současnosti 155 000 hektarů. Réva se pěstuje především podél pobřeží Tichého oceánu. Tři hlavní vinařské oblasti se rozkládají mezi 32. a 38. rovnoběžkou a jsou charakterizovány vnitrozemským klimatem s teplými dny a chladnými nocemi.

Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.

Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.