Vinařství Viňa Tarapacá

Vinařská oblast Centrální údolí - údolí řeky Maipo

Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe.

V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.

Plocha vinohradů v Chile je v současnosti 155 000 hektarů. Réva se pěstuje především podél pobřeží Tichého oceánu. Tři hlavní vinařské oblasti se rozkládají mezi 32. a 38. rovnoběžkou a jsou charakterizovány vnitrozemským klimatem s teplými dny a chladnými nocemi.

Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.

Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.

92
11941921194

Stránka 1 z 2 - 33 položek celkem

  • Tarapacá Santa Cecilia, Cabernet sauvignon, 0,75l Kód: 1119
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Plné víno s typickou intenzivní vůní černého rybízu a pepře.

    Naplňuje ústa příjemnými tříslovinami s dochutí černého rybízu a malin.

    Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

    Víno je vhodné k telecímu masu, kachně, dušeným červeným masům a játrům.

    Skladovací potenciál vína je 2 – 3 roky.

    92 Kč
  • Tarapacá Santa Cecilia, Merlot, 0,75l Kód: 1118
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Vůně bobulového ovoce s tóny bylin je výrazná.

    Směs připomínající směs borůvek a ostružin je velmi plná se všemi znaky jemně strukturovaného vína.

    Doporučená teplota podávání je 18 – 20°C.

    Víno je vhodné ke zvěřinovým paštikám, restované zvěřině, k pikantní úpravám skopového masa, klokanímu a pštrosímu masu, hovězím a vepřovým steakům.

    Skladovací potenciál vína je 4 – 6 let.

    92 Kč
  • Tarapacá Santa Cecilia, Sauvignon blanc, 0,75l Kód: 1120
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Typická intenzivní vůně tropického ovoce je doplněna zřetelným citrusovým aroma.

    Broskvová chuť je vystupňována příchutí grapefruitové kůry s bylinnými tóny.

    Doporučená teplota podávání je 12 – 14°C.

    Víno je vhodné k mořským rybám, kuřecímu masu a plísňovým sýrům.

    Konzumuje se mladé.

    92 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon - Merlot, 0,75l Kód: 1030
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Tato excelentní kombinace Cabernetu a Merlotu byla vyrobená z hroznů sklízených v březnu. Víno bylo kvašeno v nerezových tancích, aby bylo dosaženo hluboké barvy a udrženo jeho delikátní a dlouhotrvající ovocné aroma.

     

    Doporučená teplota podávání je 16-18 °C.

     

    Víno je vhodné k pečenému a dušenému hovězímu a vvepřovému masu, ke grilovanému jehněčímu, k pokrmům z vnitřností.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon, 0,75l Kód: 1027
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto víno má intenzívní rubínově červenou barvu, aroma zralého červeného ovoce - například jahod, černého rybízu a švestek. V chuti se vyznačuje ovocnými tóny a velmi příjemnou strukturou,  doplněnou delikátním a dlouhým koncem.

     

    Doporučená teplota servírování je 16-18 °C.

     

    Víno je vhodné k různym úpravám vepřového a hovězího masa a k telecím játrům.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Carmenére, 0,75l Kód: 1025
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto Carmenére je typické svou rubínovou barvou a vůní lesního červeného ovoce spolu se svěžími květinovými tóny. V chuti je středně tělnaté s jemnými hedvábnými taniny a svěžím bylinným charakterem, doplněné švestkovými tóny.

     

    Podávejte při teplotě 18-20 °C.

     

    Vhodné kombinovat s grilovanými a pečenými červenými masy a zvěřinou.

     

    Skladovací potenciál je 2-3 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Chardonnay, 0,75l Kód: 1029
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Plné, zakulacené víno s vůní zralého ovoce s medovými tóny. V chuti lze objevit intenzivní citrusové ovoce a hrušky. Konec je velmi dlouhý a osvěžující.

     

    Doporučená teplota servírování je 14-16 °C.

     

    Víno je vhodné ke všem úpravám mořských ryb a živočíchů, drůběžímu masu.

     

    Skladovací potenciál 2-3 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Merlot, 0,75l Kód: 1031
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Bohaté a svůdné aroma zralých švestek a ostružin charakterizuje toto velmi hladké víno. Jedná se o víno, které je vhodné pro jakoukoliv příležitost.

     

    Doporučená teplota servírování je 16-18 °C.Víno je vhodné ke grilovanému hovězímu a vepřovému masu a k pokrmům ze zvěřiny.

     

    Skladovací potenciál tohoto vína je 3-4 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Rosé, 0,75l Kód: 1024
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto růžové víno se prezentuje výraznou třešňově červenou barvou, vůní jahod a citrusových plodů s herbálním koncem. Chuť je velmi dobře vybalancovaná, velmi svěží s příjemnou dochutí.

     

    Doporučujeme konzumovat mladé při teplotě 10-12 °C.

    129 Kč
  • Tarapacá, Sauvignon blanc, 0,75l Kód: 1026
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Tento Sauvignon má světle žlutou barvu, vyznačuje se vůní angreštů a citrusů. V chuti je osvěžující, velmi čistý, pikantní s ovocným charakterem.

     

    Vychutnávejte ho vychlazený na 12-14 °C.

     

    Víno je vhodné k mořským rybám, kuřecímu masu a sýrům.

     

    Doporučujeme konzumovat toto víno mladé.

    129 Kč
  • Tarapacá, Syrah, 0,75l Kód: 1028
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Tento Syrah pochází ze srdce údolí Maipo. Vyznačuje se výrazně červenou barvou s fialovými tóny. Ve vůni je možné nalézt ostružiny,  skořici a bílou čokoládu. Víno je velmi dobře strukturované se sladkými a vyzrálými taniny.

     

    Doporučená teplota podávání je 18 °C.

     

    Víno je vhodné k pikantním úpravám červených mas, pečené huse a kachně.

     

    Skladovací potenciál 2-3 roky.

    129 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon-Merlot, Reserva, 0,75l Akce Kód: 1865
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Pomleté hrozny byly nakvášeny v nerezových nádobách.

    Po vylisování víno zrálo 7 měsíců v barikových sudech z francouzského a amerického dubu, kde získalo unikátní plnost a mandlově-vanilkovou příchuť.

    Před nalahvováním určil sklepmistr optimální poměr pro smíchání obou odrůd tak, aby se rybízově-ostružinová chuť Cabernetu co nejlépe doplnila se švestkově-borůvkovou chutí Merlotu.

    Doporučená teplota servírování je 16 – 18C. Víno je vhodné kombinovat s grilovanými a pečeními červenými masy, dušenou zvěřinou, jehněčími žebírky.

    Skladovací potenciál vína je 4 – 5 let.

    Původně: 239 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–17 %)

    199 Kč
  • Tarapacá, Cabernet sauvignon, Reserva, 0,75l Akce Kód: 1869
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Hrozny byly kvašeny a macerovány v nerezových tancích.

    Následně víno zrálo po dobu 7 měsíců v malých barikových sudech z francouzského a amerického dubu.

    Víno se vyznačuje jasně červenou granátovou barvou, komplexností vůně a chuti, ve které připomíná plody černého rybízu.

    Teplota vhodná k podávání je 18 – 20C, kdy nejvíce vynikne odrůdový charakter.

    Doporučuje se kombinovat s opékanými červenými masy, skopovými žebírky, grilovanými játry.

    Skladovací potenciál je 4 – 5 let.

    Původně: 239 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–17 %)

    199 Kč
  • Tarapacá, Carmenére, Reserva, 0,75l Kód: 1866
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Původní bordeauxská odrůda, která je v posledních letech vysazována v Chile.

    Intenzivní červenou barvu pro tuto odrůdu typickou doplňuje vůně květin, červených malin a třešní.

    Chuť je plná, vybalancovaná s příchutí kávových zrn a čokolády pocházející z barikových sudů z francouzského dubu, ve kterých mladé víno sedm měsíců leželo.

    Teplota vhodná ke konzumaci je 16 – 18C. Doporučuje se kombinovat s jemnými úpravami červených mas, pečenou kachnou, telecími játry.

    Skladovací potenciál tohoto vína je 4 – 5 let.

    199 Kč
  • Tarapacá, Chardonnay, Reserva, 0,75l Kód: 1864
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Víno bylo kvašeno v barikových sudech z francouzského a amerického dubu, ve kterých leželo dalších 5 měsíců.

    Bylo nalahvováno mladé, se světle žlutou barvou a intenzivní vůní.

    Ležením v láhvi získalo nazrálost, harmoničnost a chlebovinu.

    Doporučená teplota konzumace je 10 – 12 C. Víno je vhodné k pikantním jídlům z bílých mořských ryb a drůbeže, salátům z mořských plodů.

    Skladovací potenciál je 3 – 5 let od sklizně.

    199 Kč
  • Tarapacá, Merlot, Reserva, 0,75l Akce Kód: 1867
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Toto víno se vyznačuje jasnou rubínově červenou barvou a vůní černého ovoce, jako jsou například ostružiny a švestky spolu s jemným dotekem máty a sladkého koření, které připomíná vanilku a karamel.

    Zralé a zakulacené třísloviny ústí v příjemně dlouhý a chutný konec.

    Doporučujeme podávat ke grilované zvěřině, k biftekům a steakům.

    Původně: 239 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–17 %)

    199 Kč
  • Tarapacá, Sauvignon blanc, reserva, 0,75l Akce Kód: 1703
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Víno vykazuje světlou zelenožlutou slámovou barvu.

    Jiskřivě svěží a čisté ve vůni s charakterem divokých bylin, které jsou doplněny tóny grapefruitu a střelného prachu.

    Víno je velmi dobře vyrovnané, osvěžující a intenzivní s pikantními kyselinami.

    Doporučujeme podávat k salátům, kuřecímu a rybímu masu.

    Původně: 239 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–17 %)

    199 Kč
  • Tarapacá, Syrah, Reserva, 0,75l Akce Kód: 1868
    Skladem Výrobce: Vinařství Viňa Tarapacá

    Víno bylo vyrobeno výhradně z hroznů této odrůdy.

    Mladé víno leželo po dobu sedmi měsíců v barikových sudech z francouzského dubu.

    Barva vína je intenzivně rubínově červená. Aroma připomíná kouř, čokoládu, modré a černé borůvky.

    Chuť je kulatá, jemně tříslovitá, teplá. Víno je vhodné k delšímu ležení.

    Doporučená teplota konzumace je 18 – 20C. Víno je vhodné kombinovat s pikantními úpravami červených mas, husími a kuřecími játry, kančím a jelením masem.

    Skladovací potenciál tohoto vína je 4 – 5 let.

    Původně: 239 Kč
    Ušetříte: 40 Kč (–17 %)

    199 Kč
Další produkty

Stránka 1 z 2 - 33 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.