Tarapacá, Sauvignon blanc, reserva, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 2

tarapaca 1_logo

V barikových sudech mladé víno Sauvignon Blanc leželo šest měsíců. Původní ovocná citrusovo-broskvová chuť a vůně tak byla doplněna o anýz a vanilku. Pikantní kyseliny dodávají vínu svěžest.

 

Dostupnost Skladem
199 Kč    
Kód produktu 1703
Značka Vinařství Viňa Tarapacá
Kategorie Víno
 

Mošt z hroznů odrůdy Sauvignon Blanc byl po vylisování kvašen v barikových sudech z francouzského a amerického dubu v klimatizované místnosti při teplotě 16 – 18 stupňů Celsia.

V barikových sudech mladé bílé víno leželo následně dalších šest měsíců. Původní ovocná citrusovo-broskvová chuť a vůně tak byla doplněna o anýz a vanilku. Pikantní kyseliny dodávají vínu svěžest.

Doporučená teplota podávání je 10 – 12ºC.

Vhodná je kombinace se saláty, kuřecím a rybím masem.

Skladovací kapacita je 2 – 3 roky.

Podobné produkty

  • vino100 4308 small 1 Kód: 22920
    Sierra Noble - Sauvignon Blanc, 0,75l
    Skladem Značka: Sierra Noble

    Svěží bílé víno z Chile z odrůdy Sauvignon. Působí velmi svěžím, evropským stylem připomínající mladá vína z údolí Loiry. Tóny citrusů, angreštu s náznakem bílých hluchavek. Chuť šťavnatá, vybízí k dalšímu napití. Elegantní a minerální sauvignon.

    130 Kč
Obsahu cukru Suché
Země původu Chile
Barva vína Bílé víno
Objem lahve 0,75 l
Vinařská oblast Central Valley
Vinařská podoblast Maipo Valley
Řada Reserva

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařská oblast Centrální údolí - údolí řeky Maipo

Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe.

V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.

Plocha vinohradů v Chile je v současnosti 155 000 hektarů. Réva se pěstuje především podél pobřeží Tichého oceánu. Tři hlavní vinařské oblasti se rozkládají mezi 32. a 38. rovnoběžkou a jsou charakterizovány vnitrozemským klimatem s teplými dny a chladnými nocemi.

Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.

Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.