Degustační balíček Kolby, 6x0,75l
Popis
Rulandské bílé, 2020, CLASSIC, pozdní sběr, suché
Ruční sběr při cukernatosti kolem 21 °ČNM, macerace při nízkých teplotách, šetrné lisování, razantnější odkalení, fermentace při nižších teplotách. Pozvolný nástup jara po dlouhé době přispěl dostatkem vláhy. Deště během květu zapříčinily sprchnutí během květenství u pozdějších odrůd. Z toho pak ve vinobraní vyplívalo nerovnoměrné dozrávání. Konec léta a začátek podzimu byl velice chladný, proto nárůst cukernatosti nebyl tak výrazný, jak jsme byly za předchozí ročníky zvyklý. Vína jsou lehčího charakteru, nižších alkoholů, avšak aromatické a plné svěžesti. Ročník to byl náročný, ale v e finále jsme s ním spokojeni.
Veltlínské zelené, 2020, CLASSIC, kabinet, suché
Ruční sběr při cukernatosti kolem 22 °ČNM, macerace při nízkých teplotách, šetrné lisování, razantnější odkalení, fermentace při nižších teplotách. Pozvolný nástup jara po dlouhé době přispěl dostatkem vláhy. Deště během květu zapříčinily sprchnutí během květenství u pozdějších odrůd. Z toho pak ve vinobraní vyplívalo nerovnoměrné dozrávání. Konec léta a začátek podzimu byl velice chladný, proto nárůst cukernatosti nebyl tak výrazný, jak jsme byly za předchozí ročníky zvyklý. Vína jsou lehčího charakteru, nižších alkoholů, avšak aromatické a plné svěžesti. Ročník to byl náročný, ale v e finále jsme s ním spokojeni.
Chardonnay, 2020, CLASSIC, pozdní sběr, polosuché
Ruční sběr při cukernatosti kolem 21,5 °ČNM, macerace při nízkých teplotách (minimálně 12 hodin), šetrné lisování, razantnější odkalení, fermentace při nižších teplotách, zrání vína na jemných kalech minimálně 4 měsíce. Pozvolný nástup jara po dlouhé době přispěl dostatkem vláhy. Deště během květu zapříčinily sprchnutí během květenství u pozdějších odrůd. Z toho pak ve vinobraní vyplívalo nerovnoměrné dozrávání. Konec léta a začátek podzimu byl velice chladný, proto nárůst cukernatosti nebyl tak výrazný, jak jsme byly za předchozí ročníky zvyklý. Vína jsou lehčího charakteru, nižších alkoholů, avšak aromatické a plné svěžesti. Ročník to byl náročný, ale v e finále jsme s ním spokojeni.
Tramín červený, 2021, CLASSIC, pozdní sběr, polosladké
Ruční sběr při cukernatosti kolem 21 °ČNM, macerace při nízkých teplotách, šetrné lisování, razantnější odkalení, fermentace při nižších teplotách. Pozvolný nástup jara po dlouhé době přispěl dostatkem vláhy. Deště během květu zapříčinily sprchnutí během květenství u pozdějších odrůd. Z toho pak ve vinobraní vyplívalo nerovnoměrné dozrávání. Konec léta a začátek podzimu byl velice chladný, proto nárůst cukernatosti nebyl tak výrazný, jak jsme byly za předchozí ročníky zvyklý. Vína jsou lehčího charakteru, nižších alkoholů, avšak aromatické a plné svěžesti. Ročník to byl náročný, ale v e finále jsme s ním spokojeni.
Modrý Portugal Rosé, 2021, CLASSIC, kabinetní víno, suché
Osvěžující perlivé víno s velmi příjemným aroma čerstvých jahod a třešní, ve velmi vyvážené harmonii smetanového základu. Chuť je velmi svěží, podtrhuje šťavnatost peckového ovoce a letních třešní. Lehká kořenitost s příjemným dotekem zbytkového cukru doplňuje víno k naprosté dokonalosti.
Cuvée Kolby Red, 2020, SELECTION, pozdní sběr, suché, 0,75l
Intenzivní aroma s převládajícími primárními tóny červeného ovoce, zejména pak divokých ostružin, višní a švestek. Lehký nádech eukalyptu s příjemnými sekundárními tóny dubového dřeva, čokolády, divokého koření a kouře dodává na plnosti vína.
Chuť je komplexní s obsahem vyšších mladých kyselin a tříslovin s dlouhým závěrem. Vysoký obsah alkoholu je stále v balanci a harmonii s ostatními složkami.
Podobné produkty
Země původu | Česká republika |
Vinařská oblast | Morava |
Objem lahve | 6x0,75l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Kolby získalo svůj název podle stejnojmenného svahu, který se nachází v těsné blízkosti vinařství, na okraji národní přírodní památky Pouzdřanská step. Historie pěstování vinné révy na kopci Kolby sahá podle písemných záznamů do období panování krále Přemysla Otakara II. a některé nálezy dokazují, že réva na Kolby mohla růst dokonce už ve 2. století. našeho letopočtu.
Hlinité spraše velké výhřevnosti a jedinečné mikroklima vytváří typický stepní terroir, který se výrazně a neopakovatelně odráží v chutích i vůních vín Kolby. A to od mladých, lehkých vín se svěží kyselinkou až po vyzrálá plná a minerální vína. Na rozloze téměř 40 hektarů roste 9 bílých a 3 modré odrůdy révy vinné. Vlajkovou lodí vinařství jsou odrůdy Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský, z burgundských odrůd to jsou Pinot blanc a Chardonnay, z modrých odrůd Cabernet Sauvignon. Práce ve vinicích probíhají převážně ručně, co nejšetrnějším způsobem. Keře nejsou přetěžovány a po celý rok je postaráno o jejich správné zdraví a výživu.