Tarapacá, Sauvignon blanc, Gran Reserva, 0,75l

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 

tarapaca 1_logo

Víno vyrobeno z vybraných hroznů vypěstovaných v srdci nejlepší chilské vinařské oblasti Maipo Valley.

Kvašením moštu při nízkých teplotách v nerezových nádobách si uchovalo maximální množství aromatických přírodních látek.

Následné ležení vína v barikových sudech z amerického dubu po dobu 12 – 15 měsíců obohatilo původní ovocnou citrusovo-broskvovou chuť o příchutě mandlí a vanilky.

Optimální teplota konzumace je 12 – 14C.

Doporučuje se k výrazným jídlům z kuřecího masa a k bílým rybám.

Skladovací kapacita tohoto vína je 3 – 5 let.

Dostupnost Skladem
249 Kč    
Kód produktu 1872
Značka Vinařství Viňa Tarapacá
Kategorie Víno
 

Víno vyrobeno z vybraných hroznů vypěstovaných v srdci nejlepší chilské vinařské oblasti Maipo Valley. Kvašením moštu při nízkých teplotách v nerezových nádobách si uchovalo maximální množství aromatických přírodních látek. Následné ležení vína v barikových sudech z amerického dubu po dobu 12 – 15 měsíců obohatilo původní ovocnou citrusovo-broskvovou chuť o příchutě mandlí a vanilky. Optimální teplota konzumace je 12 – 14C. Doporučuje se k výrazným jídlům z kuřecího masa a k bílým rybám. Skladovací kapacita tohoto vína je 3 – 5 let.

Obsahu cukru Suché
Země původu Chile
Obsah alkoholu 13,0 %
Barva vína Bílé víno
Objem lahve 0,75 l
Řada Gran Reserva

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Vinařská oblast Centrální údolí - údolí řeky Maipo

Počátky pěstování révy vinné v Chile sahají do 16. století a souvisí s příchodem španělských kolonizátorů. Značného rozvoje dosáhlo chilské vinařství v 17. století, kdy Chile bylo hlavním dodavatelem vín pro španělské obyvatele žijící ve střední a jižní Americe.

V polovině 19. století byly do Chile importovány evropské odrůdy révy - CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, COT, PINOT NOIR, SAUVIGNON, RIESLING, CHARDONNAY. Protože se chilskému vinohradnictví vyhnula vlna fyloxéry - mšičky révokaza, jsou nyní pouze v Chile klony pravokořenných tradičních evropských odrůd révy vinné.

Plocha vinohradů v Chile je v současnosti 155 000 hektarů. Réva se pěstuje především podél pobřeží Tichého oceánu. Tři hlavní vinařské oblasti se rozkládají mezi 32. a 38. rovnoběžkou a jsou charakterizovány vnitrozemským klimatem s teplými dny a chladnými nocemi.

Nejvýznamnější je oblast CENTRÁLNÍ ÚDOLÍ s údolím Maipo Valley. Údolí má horské klima vnitrozemského charakteru, zimy jsou studené a deštivé, léta horká a suchá. Rozdíly mezi letní denní a noční teplotou jsou až 20 oC. Vinohrady musí být zavlažovány vodou z tajících andských ledovců. Pro zvýšení kvality finálního produktu jsou používány nerezové nádoby, pneumatické lisy, teplota kvašení je kontrolována a regulována. K ležení především červeních vín jsou používány malé barikové (barique) sudy o obsahu 225 litrů, vyrobené z francouzského a amerického dubu.

Vinařství VIŇA TAPARACÁ leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC a SEMILLON. Nová éra ve VIŇA TARAPACÁ nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v barikových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z VIŇA TARAPACÁ odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.