Yeni Raki, 45%, 0,7l

Neohodnoceno
 
 

Raki je nejoblíbenější turecký alkoholický nápoj a jedná se o anýzovou pálenku z hroznů. Prochází dvěma destilacemi a nápoj je obohacen kořením a bylinkami pro lepší aroma. Raki se stala symbolem turecké kultury a chuťově doplňuje speciality turecké kuchyně. 

Vyrábí se již po staletí a je vhodný pro středomořskou atmosféru.

Dostupnost Vyprodáno
455 Kč
Kód produktu 57080
Značka Yeni Raki
Kategorie Alkohol
Položka byla vyprodána...
 
Země původu Turecko
Obsah alkoholu 45 %
Objem lahve 0,7 l

Podobné produkty

  • Pircher Williams Christ Reserva, 42%, 0,7l Kód: 40800
    Pircher Williams Christ Reserva, 42%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Pircher Williams

    Z lásky k mimořádným událostem a ze zkušeností, vzniká Pircher Williams Christ Reserva, jihotyrolský destilát plný chutě a vybrané kvality pro skutečné znalce.

    699 Kč
  • Fassbind Eau de Vie Williams - Hruška, 43%, 0,7l Kód: 58767
    Fassbind Eau de Vie Williams - Hruška, 43%, 0,7l
    Skladem (1 ks) Značka: Fassbind

    Fassbind Eau de Vie Williams se vyrábí ze švýcarských hrušek Williams z kantonu Valais, které se zpracovávají, až když jsou zcela zralé, maximálně šťavnaté a mají zlatavě žlutou barvu. Po dvojité destilaci odpočívá pálenka nejméně dva roky v tancích z nerezové oceli, až poté se lahvuje.

    Má intenzivní aroma hrušek s dotekem pražených lískových ořechů. Šťavnaté tóny hrušek jsou výrazné i v chuti, s přirozenou sladkostí, nádechem máty a náznakem pepře.

    1 550 Kč

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

yeni-raki

Turecké anýzové alkoholické nápoje

Raki je součástí tureckého dědictví již více než 500 let. Jde o pálenku destilovanou z hroznů, rozinek a anýzu, o níž padla první zmínka v literatuře z roku 1510. Později se rozšířila po celé Osmanské říši a začalo se ji říkat Yeni Raki, přičemž symbolizovala příchod nové poválečné éry.

Bohaté dědictví Yeni Raki odpovídá její vrstevnaté a bohaté chuti s tóny anýzu a hroznů. Tato chuť vzniká díky vysoce propracovanému procesu destilace. Jde o poměrně náročný proces, u kterého se chuť a struktura nápoje se vyvíjí s každou kapkou.